BATI TRAKYALILAR TARİHLERİNİ UNUTMADI
 29 Ocak Milli Kimlik ve Direniş Günü nedeniyle İzmit’te bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk etkinlik Fevziye Parkı’ndaki Milli Kimlik ve Direniş Anıtı önünde yapıldı. İzmit Belediyesi ile Batı Trakya Türkleri Derneği Kocaeli Şubesi ortak girişimi ile yapılan Milli Kimlik ve Direniş Anıtı önündeki etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Kocaeli Şube Başkanı Engin Nazır, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Pasok Partisi eski milletvekillerinde Çetin Mandacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı  Ahmet Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada dualar edilip anıta  karanfil bırakıldı.

 

ÇEŞME AÇILDI

 

İkinci  etkinlik  Yeni Cuma Parkı’nda yapıldı. İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan ve Batı Trakyalı gazeteci Mehmet Hilmi’nin adını taşıyan çeşmenin açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İlçe Başkanı Ali Korkmaz da katıldı. Batı Trakyalıların büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Başkan Doğan “ Türkler özgürlüğü için yaşarlar. 29 Ocak’ta yapılanlar bizi daha da mücadeleci yapmıştır. Her zaman kulağımız gözümüz Yunanistan da Balkanlar da yaşayan yurtdaşlarımızın üzerinde. Şu an aramızda mesafeler olabilir. Bu mesafeleri bir gün kapatacağız. Yaşadığı topraklarda hiçbir ihanet etmeyen tüm sorumluluklarını yerine getiren biz Türkler, hakları ve hukukları söz konusu olunca mücadele ederler. Batı Trakya'ya giderek burada yaşanan sıkıntıları gözlerimiz ile gördük ve şahit olduk. Belediye olarak orada yaşayan insanlara destek veriyoruz. Soydaşlarımızla bağlarımızı hiç kopartmadık. Tarihimize sahip çıkıyoruz” dedi.

 

UNUTULMAYACAK

 

Batı Trakya Türkleri Dernek Başkanı Engin Nazır da konuşmasında “ 29 Ocakları unutamayız. İzmit Belediye Başkanına  duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” derken Batı Trakya Türkleri Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu da “ Yunan hükümeti burada Türk vardır deyinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bir daha böyle acılar yaşamamasın. Bizler, Batı Trakya da Yunanistan da mücadelemizi halen veriyoruz. Burada yapılan bu çeşmenin bizim için çok önemi var” şeklinde konuştular. Konuşmaların ardından çeşmenin açılışı gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817