Bayrak polemiği

Toplantının gündem maddeleri görüşülmeden önce İl genel Meclisi başkanı Fahim Kılıç, Miraç Kandilini ve 5 Haziran Dünya Çevre gününü kutladı. Toplantıda Mayıs ayında İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmiş bulunan, İzmit ilçesi Mehmet Ali Paşa Mahallesi Kanal boyu üzerinde Büyükşehir Belediyesince planlandığı ve talep edildiği üzere 20 metrelik trafik yolunun kamulaştırılması kapsamında kalan mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 3bin 527 bin metrekare yüzölçümlü taşınmazdan 60,06 metrekarelik kısmının bu yer üzerine denk gelen duvarların imalat sonrası yeniden yapılması şartıyla 1 TL iz bedel ile yola terk edilmesi konusu hakkındaki rapor okunarak oy birliği ile kabul edildi.

İSTASYON ZEHİR SAÇIYOR
Çevre ile ilgili hiçbir eyleme geçilmez diyen CHP’li İl genel Meclis üyesi Ahmet Elmas, Gölcük’de bulunan Araç Muayene İstasyonu’nun evlerle iç içe olduğunu belirterek, “Site sakinleri mağdur durumda. İstasyon zehir saçıyor. Ruhsatı biz vermedik diyeceksiniz. Benim mesleğimde şoförlük. Ağır vasıtalar 15–20 dakika boyunca evlerin bitişiğinde çalışıyor. Bu konuda nasıl bir çare bulunabilir. Tam sitenin içerisinde kalıyor. Özel sektör olduğu için kapatamayız. Hepimizin ailesi çocuğu var. Dünya Çevre günü’nde bu konuyu gündeme getirmek istedim” dedi. Kılıç, “Cuma günü Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş bize sunum yapacak. Konuyu kendisine iletiriz.” dedi.

EMNİYET AÇIKLAMA YAPSIN
CHP’li Ahmet Uzun eylemlerde orantısız şekilde biber gazı sıkan emniyet güçleri eleştirerek, “ Milletin parası ile alınan gazlar sıkılıyor. Gece 12’den sonra sadece eylemcilere değil herkese bu gazı sıkıyorlar. Meclisimize yarın İl emniyet müdürümüz gelip bu konu ile ilgili bir sunum gerçekleştirsin isteriz” dedi. Kılıç, “Polis’in müdahalesi bazı zamanlar sert olabilir. Ama Polis’e taş atılması da doğru değil. Eylemleri kırmadan dökmeden yaparsak emniyet biber gazı sıkmak yerine alkışlar.” dedi. Kılıç’ın konuşmasına sinirlenen Elmas, “Sizler hem yargıçlık hem hakimlik hem de emniyet müdürlüğü yapıyorsunuz tebrik ederim” dedi.

PROVOKATÖRLÜK YAPMAYIN
Demokrasi özgürlük ve eşitlik istiyorum diyen Nurhan Atalay, yanında getirdiği Atalay, “Türk bayrağını çıkardı. Kocaeli’deki halkı temsilen buradayım” dedi. Bunun üzerine Kılıç, Atalay’ı şov yapmak ile suçlayarak provokatörlük yaptığını iddia etti. Kılıç, “Türk Bayrağı’nı siyasi malzeme haline getirmeyin. Biraz daha dikkatli olalım. Gruplarımızı uyaralım. Ülkemizdeki bütün sorunlar bitti bayrak mı kaldı. Toplantı yaptığımız salonda zaten bayrağımız var”diyerek Atalay’a olan tepkisi gösterdi.

FINDIK ZADE SATILDI

AKP’li Muhammet Karaosmanoğlu her çöp kutusunun yanında bir de geri dönüşüm kutusu olması gerektiğini söyleyerek “Çevrecilik bu şekilde başlar. Bu geri dönüşüm kutularından topladıkları ürünleri toplayarak ailesini geçindirenlerde var” dedi. Karaosmanoğlu’nun ardından tekrar söz alan Atalay, “Konuşmasından dolayı sayın Karaosmanoğlu’nu kutluyorum. Ancak şu anda mecliste kanun tasarısı görüşülüyor. Kültür ve tabiat alanlarının imara açılması isteniyor. Bu kanuna itiraz edilmesi lazım.”dedi.  Toplantıda son olarak söz alan Özel İdare Genel Sekreteri Burhan Eres ise Fındıkzade’nin satıldığını ve kaynağın da en iyi şekilde değerlendirileceğini söyledi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817