banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Bayrak üstüne siyaset yaptılar
İZMİT Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. İzmit’in Kurtuluşu nedeni ile 28 Haziran’da dağıtılan Türk bayraklarını mecliste de dağıtan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yapılan pişmaniye festivalini anlattı. Pişmaniye’nin üretiminden bu yana ilk kez bu kadar düzenli tanıtımının yapıldığını söyleyen Doğan, “Pişmaniye festivali, pişmaniye logosu, pişmaniye heykeli yaptık. En son festival ile pişmaniyeyi yurt dışına tanıtım için adım attık” dedi. İzmit’in Kurtuluşu kutlamasına da değinen Doğan, “Çok güzel bir kutlama yaptık. Allah bize bir daha kutlama göstermesin” dedi. 
 
SU ÜRÜNLERİ AVM YAPILACAK
Su ürünleri AVM projesinin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyen Doğan, “Bunun bir örneği Türkiye’de yok. Sadece Sidney’de var” dedi. Türkiye’de nüfusun giderek yaşlandığını söyleyen Doğan, “Eğer 2-3 çocuk ile devam ederse 60 yıl sonra yaşlı bir ülke olacağız. En az üç çocuk demek ortaya atılmış bir laf değildir. Bir gerçeği vardır. Ülkenin yaşlılar için hazırlık yapması gerekiyor. Mutlaka yaşlı yaşam merkezleri yapılması gerekiyor. Bu noktada sosyal güvenlik kurumunda değişiklikler yapılması gerekiyor” dedi. 
 
4 YIL SONRA NEDEN DAĞITTINIZ
CHP’li Fikret Gökmen, Sivas Katliamı’nı kınarken, Plajyolu’nda yapılan köylü pazarının ihalesinin yapılıp yapılmadığını sordu. Sivas Katliamı’nı kınayan Doğan, haklı gerekçe dahi olsa yakan, yıkan eylemleri şiddetle kınadıklarını kaydetti. CHP’li Fahri Örengül, bayrak dağıtımına değinerek, “4 yıl sonra bayrak dağıtanının gerekçesi sanırım Başbakan’ın çağrısı. Son dönemlerde AKP’nin bütün programlarında bayrak sallanması dikkat çekiyor. Bence Gezi parkı eylemlerinin bunda etkili oldu. Ama yine de bayrak içinde teşekkür ederiz” dedi. 
 
GEREKİRSE CEBİMİZDE TAŞIRIZ
Demokratik eylemlere çok saygı duyduğunu ve yapılmasında hiç sorun görmediğini söyleyen Doğan, “Ama yapılan eylemlerde şiddet varsa, yakılıp, yıkılıyorsa, bayrak yakılıyorsa, bayrağımızın yerine başka bayrak takılması amacı taşıyorsa buna karşıyım. Biz böyle durumlarda gerekirse bayrağımızı cebimizde taşırız. Biz vatana ve bayrağa saygıyı üçüncü köprülere karşı çıkmayarak, borcunu veremeyen belediyecilikten, yurt dışına gidip park yapan belediyecilikle yapıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
PARKLARI KIRDILAR
AKP’li İbrahim Elgin ise, “Eğer basın özgürlüğünden yanaysanız, polisin kafasını kıran eylemcileri veren basın özgür değil mi? Özgürlüklerden yanaysanız bizim parktaki kafemizin camlarını il genel meclisi üyeniz kırdı. Acaba ona bir şey dediniz mi? Binlerce lira vererek yaptığımız Cumhuriyet Parkı’na yapılanları, çöp kovalarının kırılmasının, direklerin kırılmasının ne anlamı var. Siz özgürlük diyerek bunları yapıyorsanız bunları savunuyor musunuz” ifadelerini kullandı. 
 
ATATÜRK SİZE KIZARDI
Örengül’ün basın üzerindeki baskıyı Doğan Medya Grubu’na kesilen cezaları hatırlatarak açıklamak istemesi üzerine AKP’li İbrahim Elgin ve Hüseyin Üzülmez, Örengül’ün sözünü kesti. Üzülmez, “Avukatlık yapacaksanız gidin dışarıda yapın” dedi. Bunun üzerine gerilen mecliste Örengül, “Siz burada meclis başkanının yerine geçip konuşamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Yaşanan tartışmanın ardından Örengül, verilen bayrak için sevindiklerini belirtti. Örengül’ün sözleri üzerine Doğan, “Bayrağa saygılıysanız neden 28 Haziran kurtuluş kutlamasına gelmediniz. Atatürk gözlerini açsa size çok kızacaktır” dedi. Doğan’a “Siz neden milli bayramlarda Atatürk büstüne çelenk koymayı yasakladınız” diye soran Örengül meclisi izleyen vatandaşlar tarafından alkışlandı.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826