banner2752
banner2750
banner2776

BAYRAM ‘’ÇALIŞANLARIMIZLA HER ZAMAN SAHADAYIZ"

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan personelle bir araya geldi. Genel Sekreter Bayram’ın yanı sıra toplantıda Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Mert Kanbur, şube müdürleri ve çalışanlar katıldı. Haftanın bir günü farklı daire başkanlıklarının çalışanlarıyla bir araya gelen Genel Sekreter İlhan Bayram, son toplantısını, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nda yaptı.

 

HER İŞİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı personelinin yaptığı işlerin önemine değinen Genel Sekreter İlhan Bayram, “Gelişmiş ülkeleri, az gelişmemiş ülkelerden ayıran en önemli özellik, onlar projeciliğe çok önem verirler. İşin başında adam gibi etüdünü yaparlar, o şekilde işe başlarlar. İşi de bitirdikten sonra en ufak bir sapma ya da değişiklik yapmazlar. Yüz liralık bir işin içinde proje on lira tutar. Ama projeyi iyi yapmazsanız, yüz liralık maliyet hatalardan dolayı ekstra maliyetler getirir ve sizi zarar üstüne zarar ettirir. Mühendislik hayatımda ben bunun sıkıntılarını çok gördüm. İşin temeli projedir. Proje olmazsa işin de bir anlamı yoktur. Bu nedenle bu kadar yatırım yapan bir Büyükşehir Belediyesi’nin Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı çalışanlarının yaptığı her işin önemi büyüktür” ifadelerini kullandı.

İYİ BİR İHTİSAS BİRİ OLACAK

Genel Sekreter Bayram, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı’nın kurulmasıyla ilgili olarak, “her daire başkanlığımızın kendi içinde bu birimleri vardı. Etüdün de, planın da, projenin de birbirinden ayrı olmadığını düşündük. Ve sonra bu birimleri tek bir çatı altında toplayarak Etüt ve Projeler Daire Başkanlığımızı oluşturduk. Bu birim iyi bir ihtisas birimi olacaktır. Yaptığı işlerle de Türkiye’ye örnek olacaktır” dedi.

HER ZAMAN SAHADA OLACAĞIZ

Daire başkanlığı çalışanlarından beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden Genel Sekreter Bayram, "Zaman değişiyor. İhtiyaçlar değişiyor. Bunlara bizim cevap vermemiz gerekiyor. 1960 yılların planlarını getirip, şimdi vatandaşa sunsak kabul görür mü. Elbette ki görmez. Bu nedenle biz de çağa ayak uyduracağız. Kendimizi geliştireceğiz. Son yeniliklerden haberdar olacağız. Okuyacağız, araştıracağız ve kendimizi geliştireceğiz. Projeci arkadaşlar sadece kalemde kağıtta kalmayacak. Sürekli araziye giderek yapacakları işi sahada da görecekler. Kağıtta işi çizmek kolaydır ama sahada o çizileni uygulamak kolay olmuyor. Projeci sahada onu bilecek. Kocaeli Türkiye’nin göz bebeği bir şehirdir. Her ilde örnek gösterilir. Ve canlı bir şehirdir. Her zaman ister. Biz bugün tamam işlerimizi tamamladık diyemeyiz. Her zaman yeni projeler üretmek zorundayız. Talep çok yüksek, bu hıza yetişmemiz gerekiyor. Yeni projeler üretmeye devam edeceğiz, çalışma arkadaşlarımızla her zaman sahadayız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680