banner2779
banner2752
banner2750

Bayram: “Kent Meydanı kente cazibe katacak”

 


 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, eski valilik binasının bulunduğu alanda yapılan kent meydanı ve yeraltı otoparkı çalışmalarını yerinde inceledi. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay da incelemeler sırasında Genel Sekreter Bayram’a eşlik etti. İlhan Bayram; “Özel araçlarla yapılan çalışmalarda diyafram duvar olarak adlandırılan saha istinat duvarı, 17 metre derinliğe inilerek çekiliyor. Projenin hayata geçirilmesiyle araçların zahmetsizce park edilebileceği yarı otomatik sistemli otopark ortaya çıkacak” dedi.

 

ÇALIŞMALAR ÖZEL ARAÇLARLA YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin kentte ilk kez hayata geçirilecek yarı otomatik kapalı otopark ve üstünde yer alan kent meydanı için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Genel Sekreter Bayram, “Otopark 6 bin 600 metre kare alana sahip. Kente cazibe katacak kent meydanı çalışmalarında yerin 17 metre derinliğine inilerek diyafram duvarı uygulaması yapılıyor. Diyafram duvarı olarak adlandırılan çalışma özel araçlar ile gerçekleştiriliyor” ifadelerini kullandı. 

 

357 ARAÇ KAPASİTELİ

Eski valilik alanında inşa edilen otoparkın, park yerinden de tasarruf sağlayacağını belirten Bayram, “Otopark yarı otomatik sistemle çalışacak ve 357 araç kapasitesine sahip olacak. 6 bin 600 metre kare alana sahip otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlar asansörler ile sağlanacak” dedi.

 

YARI OTOMATİK OTOPARK SİSTEMİ

Yeraltı otoparkı Kocaeli’nde ilk kez uygulanacak sistemle vatandaşlara hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olan kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra boş olan yere otomatik olarak çekebilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak. Katlı otoparkın hemen önünde bulunan tramvay durağı da araçlarını park eden vatandaşların ulaşımlarını sağlayacak. 

 

KENTE CAZİBE KATACAK

Kapalı otoparkın üzerinde düzenlenecek Kent Meydanı kente cazibe katacak. Meydandaki kaplamalarda granit ve bazalt gibi doğal taşlar kullanılacak. Işıklı kuru havuz da bulunacak olan meydanda, tasarıma uygun zemin aydınlatması  ve yüksek  aydınlatma yapılacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751