banner2779
banner2752
banner2750

Bayram trafiği yoğunluğu erken başladı
 Cumartesi günü başlayacak 4 günlük Kurban Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenler bugün öğlen saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı. Cuma gününün de tam gün tatil ilan edilmesi nedeniyle işlerini erken ayarlayanlar yola çıkarken, saat 14.00'den itibaren Gebze Eskihisar'daki feribot iskelesinde yığılma görüldü.

İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'den geçen TEM'de, öğle saatlerinden itibaren İstanbul Çamlıca gişelerinden İzmit yönüne doğru araç trafiği oldukça yoğunlaştı. Bayram tatilini Yalova, Bursa ve Ege'de geçirmek isteyen, ancak İzmit Körfezi'ni dolaşmak istemeyen araç sürücüleri, Gebze Eskihisar'daki feribot iskelesinde saat 14.00'den itibaren kuyruk oluşturmaya başladı. Yalova Topçular'a araç ve yolcu taşımacılığı yapılan Eskihisar'daki İDO'ya ait iskelede, saat 14.00'ten itibaren 17 feribot birden karşılıklı sefer yapılmaya başlandı. Bu saatlerde iskele meydanı tamamen dolarken, buraya gelen araçlar karşı tarafta feribotlar bekleme yapmadan döndüğünden en fazla yarım saat bekledikten sonra feribota alınıyor. Feribot iskelesindeki yoğunluğun ilerleyen saatlerde, özellikle akşam mesai bitiminden sonra daha da artması bekleniyor.

TEM'de İstanbul'dan İzmit yönüne doğru araç trafiği gözle görülür hareketlendi. Ancak yollarda henüz sorun olmadı. TEM'de her 10 kilometrede bir trafik ekibi görevlendirildi. Kocaeli Bölge Trafik Müdürü Levent Aktay, TEM'in Kocaeli geçişinden, normal günlerde, diğer turnikelerden çıkışlar hariç günde gidiş- geliş ortalama 40 bin araç geçtiğini ancak, Ramazan Bayramı'nda 3 günde geçen araç sayısının 300 bini aştığını hatırlatarak, şu saatlerden itibaren yoğunluğun daha artacağını, sürücülerin kesinlikle kurallara uymasını istedi. Aktay özellikle sürücülerin hız limitlerine dikkat etmelerini, yakın takip yapmamalarını ve araçlar arasındaki uzaklıkları koruyup araç içerisinde bulunan bireylerin emniyet kemerlerini takmalarını, emniyet şeridine girmemelerini de istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751