Bayramda Birlik Mesajları Verildi
 Bayramda Birlik Mesajları Verildi

 

Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen bayramlaşma programları Körfez İlçe protokolüyle askeri ve sivil erkanı bir araya getirdi. Kültür Merkezi, Jandarma Komutanlığı ve Yarımca Polis Merkezi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Bayramlaşma törenlerinden sonra ilçe protokolü iki şehit ailesini ziyaret etti.

 

Kültür Merkezinde Başladı

Bayramlaşma töreni Körfez Belediyesi Yarımca Kültür Merkezi’nde başladı. Törene; Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Garnizon Komutan Yarbay Şener Yücel, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taylan Çiltaş, İl Genel Meclisi Üyeleri; Ahmet Yağız, Mehmet Allak, Mehmet Kaçar, Müftü Hasan Erdoğan, Emniyet Müdürü Coşkun Opak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Miroğlu, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları; Mehmet Şendoğan, Selattin Kabadayıoğlu , İsa Taş, Yarpaş Genel Müdürü İsmail Baran, Belediye-İş Sendikası Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Osman Şar, Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, belediye meclisi üyeleri, daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

 

Jandarma ve Emniyet

Yarımca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninden sonra İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçilerek vatani görevini yapmakta olan Mehmetçiklerle bayramlaşan protokol mensupları ailelerinden uzakta bayram geçiren askerlere moral verdiler. Jandarmadaki bayramlaşmadan sonra Yarımca Polis Merkezi’ne geçildi. Burada huzur ve güven ortamının bozulmaması için görev başında bulunan emniyet mensuplarının bayramları kutlandı. Üç ayrı merkezde gerçekleştirilen bayramlaşma törenlerinde protokol mensupları yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

Pehlivan’dan Anlamlı Bayram Kutlaması

“Bereketin, feyzin ve yüklü maneviyat duyguların yer aldığı Ramazan günlerini geride bırakarak, o kadar anlamlı neşe, sevinç timsali olarak değerlendirdiğimiz bayrama ulaştık.” Sözleriyle konuşmasına başlayan Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan “Hacı Bektaş’ın “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım” dizeleriyle vurguladığı insan sevgisinin olabildiğince yaygın olabildiği bir bayram olsun. Mevlana’nın “Dün dünde kaldı can cazım” dizeleriyle vurguladığı geçmişin tüm karanlık defterlerinin kapatıldığı ve yeni bir dönemin başladığı birlik ve beraberliğin olabildiğince yaygınlaştığı bir bayram olsun. “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız ve iman etmedikçe cennete giremezsiniz” diyen Hz. Peygamberimizin vurguladığı dayanışmanın ve tüm insanların omuz omuza vermesinin olabildiğince çoğaldığı bir bayram olsun. Bu bayram birlik ve beraberlik içinde hepimizin bayramı olsun duygu ve düşünceleriyle tüm halkımızın ve sizlerin bayramını kutluyorum” diye konuştu. Ülkemizin sıcak insanlarına birlik ve beraberlik içinde, sevgilerin günü olan nice bayramlar dileyen Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu herkesin bayramını kutladı.

 

Şehit Aileleri Ziyaret Edildi

Körfez İlçe protokol Ramazan Bayramı nedeniyle iki şehit ailesini ziyaret etti. İlk ziyaret Şükrü ve Nazmiye Çöpoğlu çiftinin Şırnak’ta şehit düşen Erdoğan Çöpoğlu’nun baba ocağına yapıldı. Daha sonra 2000 yılında Gebze’de şehit olan polis memuru Hüseyin Ölçü’nün  ailesi ziyaret edildi.

 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817