BAYRAMDA DA ÖZEL  İZİNLE ÜRETİME DEVAM ETTİLER

“Meslek Lisesi, memleket meselesi” sloganıyla bu üretime katılan ve özel tesis oluşturan Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya bölümü öğretmenleri ve öğrencileri, alınan özel izinle Ramazan Bayramı’nda da dezenfektan üretimi yaptılar.

Hereke Nuh Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından oluşturulan Kimya Teknolojisi Alanı Üretim Tesisinde öğretmenler Ramazan Bayramı süresince boş durmadılar. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman BİLGİN tarafından izin verilen Kimya Teknolojisi Alanı öğretmenleri tarafından tonlarca dezenfektan üretimi gerçekleştirildi.

TESİSİMİZ ÜRETİME GEÇMİŞTİR

Okul Müdürü Mehmet Oğuzhan ERDEM; “Kurmuş olduğumuz tesisimiz günlük kapasitesi ile Körfez ilçemizdeki bir çok kurumun her türlü dezenfektan ve temizlik malzemesi ihtiyacını karşılamaya yeterli olacaktır. Günlük 6 tonu aşacak düzeyde kapasiteye sahip bir tesis kurulumunu gerçekleştirdik. Tesisimizin faaliyete geçirilmesi esnasında her türlü desteği veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fehmi Rasim Çelik, Körfez Kaymakamımız Sayın Gürsoy Osman BİLGİN ve Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim OKUTAN ile fedekarlık içinde gayret gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Oluşturduğumuz tesisin bir diğer en önemli yanı büyük çoğunluğu dar gelirli ailelerin oluşturdukları çevreden okulumuza gelerek öğrenim gören kimya teknolojisi alanının tüm öğrencilerini bu üretim sürecine dahil ederek hem gelir elde etmelerini hem de bizzat üreterek bilgi becerilerini geliştirmelerini sağlayacağız.  ” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ GECE GÜNDÜZ DEMEDEN YAPMAYA HAZIRIZ

Kimya Teknolojisi Alan Şefi Muzaffer OĞUZ ise her türlü dezenfektan ve temizlik malzemesi siparişi kabul edebileceklerini belirterek tüm özel veya resmi kurumların ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade ederek OĞUZ; “Tüm Dünya’nın kasıp kavrulduğu Covid-19 salgını mücadelesi içinde bizimde payımız olması öğretmen arkadaşlarımla birlikte bizlere çok büyük gurur yaşatıyor. Dünya geneline göre ifade etmemiz gerekirse Ülkemizde çok başarılı bir sürecin yönetildiği bu günlerde biz kimya öğretmenleri olarak üzerimize düşen her türlü görevi gece gündüz demeden çalışarak ortaya koymaya hazır olduğumuzun bilinmesini özellikle istiyoruz. Öğrencilerimizle birlikte “Hereke Kimya” markası olarak sıvı el sabunu, hipoklorit bazlı solüsyon, çamaşır suyu, cam temizleyici, WC temizleyici, genel yüzey temizleyici, yağ çözücü, köpük sabun, elde bulaşık deterjanı, bulaşık makinesi deterjanı,  katı sabun, kolonya ve el dezenfektanı üretimi gibi bir çok mamülün üretimini gerçekleştireceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817