banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

B.B.P. POSOFLULARI ZİYRET ETTİ

BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, Körfez ilçesi Fatih Mahallesi`nde bulunan Ardahan Posof Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Bu ziyarete Duyar’ın yanı sıra, il yöneticileri Kadir Engin, Av. Şeref Gönenli, BBP Derince İlçe Başkanı İbrahim Tomal, BBP Körfez İlçe Başkanı Mustafa Arha katıldı.

Misafir heyeti, Dernek Başkanı SMMM Hamit Akbulut, dernek yöneticilerinden Yücel Alpay Demir, İsmail Karan, Muammer Eren, Ünal Bozdere, Fuat Şimşek karşıladı.

Kültür Merkezi olan tek dernek

Ardahan Posof Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Akbulut, öncelikle ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve misafirlerine dernek binasını tanıttı. Ayrıca Ardahan Posof ilçesi hakkında yerel bilgiler verdi. Akbulut: ''1994 yılında kurulan derneğimizde 100'e yakın üyemiz bulunurken fahri ve doğal üyeliklerimizle hizmet ediyoruz. Biz de dernek olarak hemşerilerimizin milli birlik ve beraberlik içerisinde memleketimiz kültürünün yaşanması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda insanımıza fırsat ve imkan vermeye çalışıyoruz. Vatandaşımıza derneğimizin hizmetlerinin yanı sıra salonlarımızdaki uygun fiyatlarla hizmet vereceğiz. Biz hemşeri derneği olduğumuz kadar, aynı zamanda bilim ve fikir kulübü de olmak istiyoruz.” dedi.

Posoflular dürüstlüğüyle tanınır

“Ardahan Posof, Türkiye`de en çok göç veren bölgelerden bir tanesidir. Posoflular dürüstlülüğüyle tanınır. Bizler sahip olduğumuz ahlak ve kültür değerlerimizi gittiğimiz her bölgeye taşır ve yaşatırız. Uyumlu bir yapımız olmakla birlikte temel değerlerimizden ve ahlaki yapımızdan taviz vermeyiz. Posoflu, gittiği yerde huzursuzluk ve karmaşa çıkarmaz. Ancak kendi gelenklerini ve temel değerlerini de yaşatmaya gayret eder.”

Duyar: “Hemşehri dernekleri, yöresel kültürü her yerde yaşatan ocaklardır”

Milli şairimiz Mehmed Akif Ersoy’un İstiklal Marşı”nda yer aldığı üzere, hemşehri derneklerinin “yurdumuzun üzerinde tüten ocaklar” olduğunu vurgulayan Duyar; “Hemşehri dernekleri; coğrafi bölgelerinden kopan kendileri ve çocuklarını, yeni yerleşim yerlerinde kültürel değerleriyle yaşatmaya ve yöresel kültürlerini devam ettirmeye özen gösteren bir yapıdır. Hemşehri dernekleri hem üyeleri arasında dayanışma sağlamalı, hem de hemşehrilerinin yaşadığı çevreye ve diğer kültürlerle uyum içinde yaşamasını sağlayacak faaliyetler göstermelidir. Kısaca birlik ve beraberlik ortamı sağlamalıdır. Burada görüyorum ki siz bu amacı gerçekleştirmiş durumdasınız. Dernek binası içinde kültür merkezinin bulunması ve eğitime önem vermeniz ayrıca takdire şayandır.

Duyar:“Halkın seçtiği tek yöneticiler muhtarlardır”

Bu arada dernek yöneticilerinden İsmail Karan’ın Fatih Mahallesi Muhtarı olması vesilesiyle, muhtarların önemine değinen Duyar: “Muhtarlar, devlet ile millet arasında bir köprüdür. Mahallelerde, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın ilk gittiği yer muhtarlık binası oluyor. Üstelik muhtarlarımız, bağımsız olarak ve doğrudan halktan oy alan tek yöneticidir. Diğer yöneticiler (belediye başkanları ve milletvekilleri) mutlaka bir parti ve lider çatısı altında seçime girmektedir. Önceden muhtarlar ile vatandaşlar arasında bir bağ vardı. Şimdi o imkânlar muhtarlarımızın elinden alındı. Muhtarlarımızın sosyal hakları yok. Asgari ücretin yarısı kadar ödenek alınıyor. Biz Büyük Birlik Partisi olarak her ortamda muhtarların sıkıntıları dile getirmeye çalışıyoruz.

Muhtarlar, yerel yönetimlerin temel taşıdır

“Şu anda muhtarların sadece adı var. Bu konunun düzenlenmesi lazım. Yerel yönetimler kanununda muhtarlara özel bir yer açılmalı. Muhtarlarımız mahallelerinde etkin olabilecek, çözüm yapabilecek bir konuma getirilmeli. Vatandaşlarımız Kaymakamlıklara, belediyelere gitmeden önce muhtarlara giderek çözüme ulaşması gerekir. Halkın oylarıyla seçilen muhtarların yetkilerinin kaldırılması kabul edilemez. Yerel yönetimlerin temel taşı muhtarlıklardır.”

Dernek’ten Duyar’a hediye

Ardahan Posof Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar’a yöresel bir hediye verdi. Posof yöresine ait el emeği ile yapılmış olan bir bebek hediye edildi.

Duyar, Posof patatesi sözü aldı

Sohbet arasında Posof patatesinin lezzetinden ve çeşitli yiyeceklerde yer almasından söz açılınca Duyar, Dernek başkanı Hamit Akbulut ve dernek yöneticilerinden, Posof patatesi ikramı için söz aldı.

Misafir heyet ile ev sahibi heyet birlikte fotoğraf çektirerek ziyaret sonlandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826