Bebeğini ölüme terekeden anne için 25 yıl istendi
 Gölcük’te geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda 2 aylık bebeğini evde bırakarak ölümüne sebebiyet verdiği suçlamasıyla yargılanan Seçil Müge Doğanay’ın yargılanmasına, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tanık Ayşe Bilgin’in ifadesinin okunduğu duruşma, 9 Eylül tarihine ertelendi.

BEBEK BEKIMI KONUSUNDA DANIŞIYORDU

Duruşma, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden gönderilen, tanık Ayşe Bilgin’in ifadesinin okunmasıyla başladı. Sanığın, bebek bakımı ile ilgili olarak sürekli kendisini aradığını belirten Bilgin, “Kurban Bayramı’nda görüştük. Memleketine gittiğini, bebeğini ise bakıcıya bıraktığını söyledi. En son olarak da bayramdan 7-8 gün sonra görüştük. Bebeğinin hareket etmediğini söyledi, ben de doktora başvurması gerektiğini söyledim. Sonra tutuklandığı için bir daha görüşemedik” dedi. Tanık Bilgin ifadesinde sanık Seçil Müge Doğanay’ın, bebeğe çok iyi baktığını belirtti.

SAVCI MÜTALAA SUNDU

Tanığın beyanının ardından Cumhuriyet Savcısı mütalaasını sundu. Yapılan otopsi sonucu küçük bebeğin aşırı açlık ve sıvı kaybı nedeniyle öldüğünü hatırlatan Cumhuriyet Savcısı, ölüme annenin ihmali davranışının sebebiyet verdiğini ifade ederek, sanığın kasten öldürmenin ihmali davranış ile gerçekleştirilmesi suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca, sanığın tutukluluk süresinin, verilecek cezadan düşürülmesini talep etti.

SORUŞTURMADA BÜYÜK BOŞLUK VAR

Duruşmada söz alan sanık müdafii Av. Murat Yaman, olayda eksik soruşturma söz konusu olduğunu belirterek, “En başından beri söylüyoruz. Bebeğin böbrekleri rahatsız ve solunum yetmezliği var. Ayrıca da bin800 gramdoğdu. Ben adım gibi eminim ki bu durumdaki bir bebek, aç ve susuz bir şekilde 7-8 gün yaşayamaz. Hatta 1 gün bile yaşayamaz. Soruşturmada bu büyük bir boşluk olarak kaldı. En başından beri talep ettik ama her defasında reddedildik” dedi.

BEBEK, BABADAN GİZLENMEDİ

Savcı’nın mütalaasına kısa bir değerlendirmede bulunan Av. Yaman, “Hamilelik, aileden gizlenebilir ama babadan gizlenmez. Ortada bir ayıp varsa, bu ayıp iki kişi tarafından işlenmiştir. Bebek, babadan gizlenmedi. Müvekkilim babayı hamileliğinden haberdar etti. Ancak baba bebeği sahiplenmedi. Üstüne babanın kardeşi de müvekkilimi tehdit edince, her şey bitti” diye konuştu. Savunmasında müvekkilinin tahliyesini isteyen Av. Yaman, “Bebeğinin ölmesini isteyen bir insan, onu niye 19 gün özel hastanede tedavi ettirsin? Ben bunun izahını istiyorum” dedi. Bebeğin tedavi gördüğü hastanelerden, gerekli rapor ve belgelerin istenmesini talep eden Av. Yaman, tahliye taleplerini yineledi.

9 EYLÜLE ERTELENDİ

Adli Tıp Kurumu’ndan, bebeğin kesin ölüm tarihi ve bu süre içinde o durumdaki bir bebeğin aç ve susuz şekilde 7-8 gün yaşayıp yaşayamayacağı konusunda rapor talep edilmesini isteyen Av. Murat Yaman, “Ayrıca Adli Tıp Raporu’na göre, müvekkilimde 4 kişilik bozukluğu ve şizofreni var. Ama bunun yanında cezai ehliyeti de var. Biz, mahkemeden raporun tekrar düzenlenmesi için yazı yazılmasını talep ediyoruz” dedi. Soruşturmada büyük boşluklar kaldığını belirten Yaman, “Ben bir avukat olarak, bu şekilde verilecek olan bir kararın, adalette boşluk oluşturacağını düşünüyorum. Gerekli soruşturmalar yapılsın. Ondan sonra verilecek karar karşısında boynumuz kıldan ince” diye konuştu. Yaman ayrıca, mütalaaya karşı savunma yapmak için de süre istedi. Avukatın taleplerini, önceki duruşmalarda olduğu gibi gerek görmeyerek reddeden mahkeme, duruşmayı 9 Eylül tarihine erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817