banner2779
banner2752
banner2750

BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL BARAN’DAN ÇANAKKALE DESTANI MESAJI
 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Tarihimizin olduğu kadar yakın dünya tarihinin de önemli savaşları arasında yer almaktadır. Bu önemli gün aynı zamanda Şehitler Günü olarak da anlam kazanmıştır. 3 Kasım 1914 ve 18 Mart 1915 tarihleri arasında Çanakkale Boğazı’nda meydana gelen deniz savaşlarıyla, Gelibolu Yarımadası’nda 25 Nisan 1915 ile 8 - 9 Ocak 1916 tarihleri arasında yapılan kara savaşları, tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olmuştur.” Dedi.

Bu Millet, Bu Coğrafya Binlerce Yıl Geçse De Çanakkale Ruhundan Asla Ödün Vermeyecektir

Belediye Başkanı İsmail Baran, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret, tebrik misali ve yüksek ruhunu gösteren Çanakkale Zaferi 101. yılında daha güçlü, daha büyük bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağız’’ ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti; “Yarının Türkiye’si için hükümetimiz ve devlet büyüklerimiz mesai mefhumu göstermeksizin çalışmalarını sürdürüyor. 2023 hedeflerine emin ve kararlı adımlarla ilerlememiz tabii ki bir takım dış güçlerin dikkatini çekiyor ve ülkemizi kirli oyunlara sürüklemeye çalışıyorlar. Ama aziz milletimiz oynanan bu kirli oyunlara kanmayarak dik duruşlarıyla Kurtuluş Savaşını Çanakkale’yi nasıl kazandığımızı ifade ediyor.

Çanakkale’nin geçmişte olduğu gibi bugün de Türk milletini birbirine kenetleyen bir değer olduğunu vurgulayan Başkan Baran, "Bu millet, bu coğrafya binlerce yıl geçse de Çanakkale ruhundan asla ödün vermeyecektir. Bugün bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler şunu unutmasın. Bu millet 101 yıl önce nasıl yedi düvele karşı tek yumruk olmuşsa bugün de aynı şekilde şerefi, onuru ve vatan toprağı için dimdik ayaktadır" dedi.

Türk milletinin bu vatan için canını veren aziz şehitlerini asla unutmayacağını belirten Başkan Baran, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak ve sorunlarını paylaşmak bizim için bir onur ve vefa borcudur. Bu düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751