BELEDİYE ROTA LİMANI  İÇİN MAHKEMEYE GİTMİŞ

Tutulan tutanağı alan CHP gurubu, üzerine not ekleyerek imzaladılar ve toplantının yapılmadığı ibaresini koydular. Bu arada, Körfez Belediyesi’nin her ay 50 bin lira gelir kaybına neden olan işletme hakkının geri alınması için konuyu mahkemeye taşıdığı öğrenildi.

Yarımca Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 11.00 de yapılacak olan bilgilendirme toplantısına firma yetkilileri, Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, çok sayıda polis, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ve yönetimi, İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri Engin Taşdemir, Erkan Uygun, Yelda Pişkin, Fevzi Canbaz katıldılar. Tütünçiftlik Sahili Güzelleştirme Derneği Yöneticisi ve CHP Körfez ilçe eski yöneticisi Yaprak Fidancı’da salonda müdahil olarak bulundu.

Toplantının açılmak istenmesi üzerine müdahil olan gurup ıslıklarla engel olarak açılışa izin vermediler. Bunun üzerine Çevre İl Müdürlüğü görevlileri bilgi almak isteyen olup olmadığını görmek için oylama yaptı ama kimse el kaldırmadı. Her zamanki gibi toplantı açıldı, halk bilgi almak istemedi ibareli tutanakla salondan ayrılmak isteyen görevlilere izin verilmedi ve tutanak üzerinde değişikliği müdahil gurup yaparak, toplantının yapılmadığı ibaresini ekleyip, imzaladılar.

Bu sırada yaşanan tartışmalar sırasında mesafe kuralları sık sık bozuldu ve uyarı yapılınca da salonda bulunanlar böyle bir ortamda toplantı yapılmasına kızdılar. CHP Meclis Üyesi Engin Taşdemir, işletmesi belediyeye ait olan limanın bu hakkının alındığını, birilerine peş keş çekildiğini bu nedenle de izin vermeyeceklerini söyledi. Yapılan konuşmalarda insanların kanserden öldüğünü, limanların ise genişleme çabası içinde oldukları, yaşam alanlarını kısıtlandığı söylendi.

Belediye mahkemeye vermiş

Toplantı sırasında Engin Taşdemir ve Fevzi Canbaz, konunun Büyükşehir meclisinde de gündeme geldiğini ve Başkan Tahir Büyükakının’da olumsuz rapor vereceğini söylediği belirtilirken, Körfez Belediyesi’nin de her ay yaklaşık 50 bin lira gelir kaybına neden olan işletme hakkı nedeniyle mahkemeye başvurduğu açıklandı. Tartışmalı geçen toplantı tutulan tutanağa eklemeler yapılması ve imza toplanmasıyla sonlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817