banner2779
banner2752
banner2750

Belediyeler kanun tanımıyor, hayvanlar acı içinde ölüyor
İzmit Alikahya beldesi Fatih Mahallesi Çamlıyayla Caddesi’nde oturanlar, bayramın 1 nci ve 2 nci günü, acı içinde kıvranan bir sokak köpeğinin yürekleri parçalayan bağırışlarını dinlemek zorunda kaldılar. Köpek hareket edemiyordu. Sadece bağırıyor, adeta yardım istiyordu. Mahalle sakinleri, iki gün boyunca belediyeleri aradıklarını, gelip köpeği kurturmalarını istediklerini anlattılar. Ama gelen giden olmadı.

Bayramın üçüncü günü sabahı, köpeğin sesi kesildi. Çünkü, bulunduğu yerde acı içinde kıvranarak ölmüştü.  Köpek öldükten sonra belediye ekipleri gelmiş. Bir çöp kamyonuna ölüsünü atıp götürmüşler. Çevre sakinleri, “Acaba köpeğin bulaşıcı bir hastalığı mı vardı. Hiç değilse öldükten sonra incelemek gerekmez miydi?” diye soruyorlar.

Vatandaş kimi arayacak?
5199 Sayılı Kanun, Hayvanların Korunması için yerel yönetimleri yetkilendiriyor. Vatandaşların gördükleri zor durumdaki sahipsiz hayvanlarla ilgili başvurabilecekleri tek yetkili merkez, bulundukları ilçeye ait belediyelerdir. Fakat belediyeler, sahipsiz hayvanlar ile ilgili en ufak çalışma yapmadıkları gibi, vatandaşlardan gelen yardım çağrılarını da kulak arkası ediyorlar.

Konuyla ilgili, hayvan koruma derneklerinin nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751