Belini çektiren genç kız felç oldu!
Yaklaşık 5 ay önce bel fıtığı teşhisi konulan G.A. ağrılarına dayanamayınca, babası İsmail A. ve çevresindeki bazı insanların önerilerini dikkate alarak Bursa`da belini çektirmeye gitti. Bursa`da belini çektiren talihsiz genç kızın sinirleri zedelenince sol bacağı tutmamaya başladı. 
 
Derince Devlet Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Servisi'nde tedavi gören genç kızın durumuyla ilgili konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. İmran Safi, "Sol bacağında sinirlerinde ciddi bir zedelenme söz konusu. Sinirlerin kendini toparlaması için uzun bir süre gerekiyor. Bel çekiminden dolayı sinirler çok yıpranmış ve aşırı derecede kuvvetsiz kalmış. Uzun bir fizik tedavi ile hasta yeniden eski sağlığına kavuşabilir. Kalıcı hasar olacağını düşünmüyorum. Ama bu uzun yıllara mal olabilir" dedi. 
 
Kızının belini çektirmenin büyük bir hata olduğunu belirten baba İsmail A. ise "Bu şekilde rahatsızlığı olanlar kesinlikle böyle bir yönteme başvurmasınlar. Devletimizin ve yetkili kuruluşların bu şekilde insan sağlığını riske eden şahıslar hakkında yasal işlem yapmasını istiyorum ve bunu engellemek için suç duyurusunda bulunacağım. Vicdan azabı çekiyorum. Kızımı bu durumda görünce kahroluyorum" dedi. 
 
Ortopedi Uzmanı Burhan Uslu ise "Bel çekmeden önce hastanın detaylı bir muayenesinin yapılması ve MR çekilmesi lazım. Bu olayda da belki ufak bir ameliyatla hallolabilecek bir durumu bilinçsiz bir şekilde yapılan bel çekimiyle bu duruma geldi" diye konuştu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817