Bereket ekmeğin son kırıntısındadır

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi çalışanları ve spor severlerle birlikte ekmek israfına dikkat çekmek için Derince Çınarlıdere’de düzenlenen yürüyüşe katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, ekmek israfına önlemek için küçük yaştan itibaren eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.

OFİS ÇALIŞANLARI KATILDI

Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar’ın ev sahipliğinde Çınarlıdere parkurunda gerçekleşen yürüyüşe Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Derince Şube Müdürü Osman Altınsoy ve ofis çalışanları aileleriyle birlikte katıldı. Spor severlerin de yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark da hazır bulundu.

ÇÖPE ATMAYIN, OKUL YAPIN

Isınma hareketleri öncesinde Başkanlar Karaosmanoğlu ile Alemdar’a kampanyaya verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Altınsoy,  TMO’nun yaptığı araştırmaya göre ülkemizde bir yılda 2,1 milyar adet ekmeğin çöpe atıldığını, bunun maddi karşılığının 1,5 milyar TL’yi bulduğunu söyledi. Altınsoy, çöpe atılan ekmeklere harcanan parayla yılda 80 hastane, 500 okul, on binlerce konut, onlarca köprü ve 500 kilometre yol yapılabileceğini de sözlerine ekledi.                                                                                             BAYAT EKMEK TARİFLERİ                                                                                TMO’yu ve çalışanlarını bu kampanya nedeniyle tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ekmeği israf etmemek gerektiğini bize çocukluğumuzda anne babamız öğretti. Bize sofradaki bereketin ekmeğin son kırıntısında olduğunu söylerlerdi. Evlerimizdeki bayat ekmeklerimizi de israf etmeyelim’’ ifadesini kullandı. Yürüyüşün sonunda ise Derince Belediyesi tarafından ‘’Bayat Ekmek Tarifleri’’ kitabı hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817