Beton Duvarlar Sanatla Renklensin

Metehan Yılmaz’ın projesinin uygulanması halinde başta DP World duvarları olmak üzere ilçede ki benzeri beton duvarlar resimlerle süslenecek.

Projesini, sanat üzerine söylenmiş anlamlı sözlerle destekleyerek açıklayan Metehan Yılmaz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Yüksek uygarlığın, merdiveni sanattır, İbn-i Sina’nın Sanat, uygarlığın imzasıdır, Beverly Hills’in Bir ülkede, akıl ve sanattan çok maddi servete kıymet verilirse bilinmelidir ki orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır, Büyük Frederich’in Sanat eserleri, bir medeniyeti sonraki nesillere anlatan şahitlerdir sözleri sanatın büyüklüğünü ve önemini anlatmaktadır.  Bu  proje, DP World Yarımca tesisinin bloklar şeklinde yapılmış olan güvenlik duvarını her yıl düzenlenecek şekilde sanat etkinliği başlatma projesidir. Bu proje sayesinde Sanat ve sanatçı teşvik edilmiş olacaktır. Sanat    etkinliği düzenlediği  için  Körfez  Türkiye  gündemine gelecektir. İl içinden ve çevre illerden burayı ziyarete geleceklerdir. Bu sayede Körfez  ilçe  esnafı  hareketlilikten ve  iç  turizmden  olumlu  yönde etkilenecektir. Sokağın bir bölümü trafiğe kapatılarak,  her  ay hafta sonlarında düzenlenecek etkinliklerle sokak sanat sokağı olacaktır. Başka beldelere ilham kaynağı olacaktır. Yapılan eserlerin resmi çekilerek albüm haline getirilerek eserler kalıcı hale gelmiş olacaktır. Proje  paydaşları  Körfez Ticaret  Odasının önderliğinde, DP   World Yarımca, KOÜ  Güzel  Sanatlar  Fakültesi Körfez  Belediyesi Sponsorlar olacaktır” dedi.

Metehan Yılmaz, projesi hakkında ki açıklamalarının getireceği faydaları sıralayarak, “Cumhuriyet Bayramı haftasında düzenlenmesi projeyi daha anlamlı kılacaktır. Kurulacak bir heyet ile proje detayları belirlenecektir. Sanatçı kabulü, sosyal medya, duyuru, ödül, sanatçılar için sağlanacak imkanlar, v.s. İlk yıl konu serbest olup ileriki yıllarda tematik konu belirlenebilir. Ayrıştırıcı, Irkçı, Cinsel İçerikli, Milli ve Manevi değerleri hafife alan, Parti Propagandası gibi bazı temel çizgilerin haricinde grafiti, resim, alçı kabartma şeklinde eserler duvara yansıtıla bilinir. Duvara zarar verme delme yontma işlemi yapılamaz. İlk yıl yeni duyulacağı için katılımcı sayısı ve katılımcıların niteliği az olabilir. Katılımcı sayısına göre 1 sanatçıya 2 yada 3 blok duvar tahsis edilebilir. Dilovası’nda yer alan boya fabrikalarına projeye sponsor olmaları için teklif götürüle bilinir. Ayrıca Doğu Marmara Kalkınma Ajansının Doğu Marmara’nın Turizm Potansiyelini  artırmaya  yönelik  kurumlara  desteği  bulunmaktadır. Proje paydaşları bu desteği almak için gayet uygundur. Faydalı bir proje olduğunu düşünüyorum. Dikkate  alacağınızı ümit ediyorum. Detaylar konusunda fikirlerimi paylaşmaya hazır olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817