BEYAZ KALPLER, CAMİLER HAFTASINI KUTLADI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, her yıl ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler Haftası kapsamında Alikahya Fatih Camii’ni ziyaret etti.

 

CAMİ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Alikahya Fatih Camii’ni ziyaret eden öğrencilere cami görevlisi Ali Karadaşlı tarafından bilgilerin verildiği bir sunum gerçekleştirildi. Din görevlilerin görev alanları ile ilgili bilgilerin olduğu sunumda sünnet ve nikah merasimi, asker uğurlaması, küslerin barıştırılması, hatta cenaze merasimine kadar fert ve toplum hayatının tüm alanlarını kapsayan bilgiler aktarıldı.

 

CAMİ HUZUR KİTAP BİLGİ DOLU

Camiler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette, 2016 yılı Camiler Haftası temasının ‘Cami ve Kitap’ olarak belirlendiğini ve bu yılın sloganının ‘Cami Huzur Kitap Bilgi Dolu, Sende Gel Sende Oku’ olduğu ifade edildi. Kur’an-ı Kerim’in ilk emrinin “oku” olduğunu hatırlatan görevli, bu nedenle her camide bir kütüphane kurulmasının amaçlandığını belirtti. Sunum sonrasında öğrencilere camide hazırlanan ikramlar verildi. Program toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817