BEYAZ KALPLER ÖĞRENCİLERİ İZAYDAŞ’I İNCELEDİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri İZAYDAŞ’ı ziyaret etti. Beyaz Kalpler öğrencileri ziyarette; geri dönüşüm, bilinçli tüketim, çevre bilinci, atık ve atık yönetimi, atıklardan enerji üretimi gibi konularda bilgi edindi.

 

ÇEVRE BİLİNCİ EDİNDİLER

Beyaz Kalpler öğrencileri ziyarette ilk olarak İZAYDAŞ’ın çalışma sistemi ve hizmet verilen alanlar ile ilgili sunumu izledi. Tesis alanını gezen Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, ‘’Bu ziyaretten sonra daha bilinçli bir tüketici olacağız, atıkların enerjiye dönüştürülmesi çok ilginç, çevremize sahip çıkarsak çevre temizliğine gerek kalmaz” ifadelerini kullandı.

 

BEYAZ KALPLER NEDİR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler’de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

 

BEYAZ KALPLER’DE PAYDAŞ KURUMLAR

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Antikkapı, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün katılımı ile organize bir şekilde yürütülüyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817