banner2752
banner2750
banner2776

Beyaz Kalpler’de Barista Kursu Heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde sektörün acil ihtiyacı olan Kahve Uzmanlığı (Barista) kursu açıldı. Kahve uzmanlığı kursuna devam eden öğrenciler Şubat ayının ikinci haftasında sertifikalarını alacaklar.

 

ÖZEL SEKTÖRÜN İHTİYACI

Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, yine bir ilki başararak öğrencilerine kahve uzmanı (Barista) olma imkânı sağlıyor. Özel sektörde rahatlıkla iş sahibi olunabilen meslek için merkezde

15-18 yaş arası 12 öğrenci eğitim görüyor.

İLK MEZUNLAR 14 ŞUBATTA

Merkezde uzman personeller aracılığı ile eğitim alan öğrenciler 14 Şubatta mezun olarak sertifikalarını alacak. Barista eğitiminin yanında servis elemanlığı olmak üzere sektörün ihtiyaç duyduğu eleman donanımı kazandırılmak hedefleniyor. Barista eğitimi 7 ay, toplamda yaklaşık 750 saat sürüyor.

SERTİFİKA ALACAKLAR

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezinde Barista kursu alan öğrenciler, Türk kahvesi, Espresso ve Espressodan üretilen kahveler (Capucino, Latte, Amreicano, filtre kahve vb.) içecekler, herkese açık. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi KOÜSEM ile de yapılan protokol kapsamında öğrenciler KOÜSEM sertifikasına sahip olacak.

SADECE KAHVE YAPIMI DEĞİL

Özel sektör Barista eğitimlerinde sadece kahve yapımı öğretiliyor ancak Beyaz Kalplerde kakao ve kahve den yapılan ürünlere ek olarak çay, bitki çayları, taze meyve suları ve kokteyllerin hazırlanması da öğretiliyor. Özel sektörde Barista eğitimi almak isteyen bireylerin 3000 - 10000 TL arasında değişen ücretler karşılığında alabilecekleri eğitimi Büyükşehir Belediyesi tamamen ücretsiz veriyor. İŞKUR ile yapılan ortaklık ile çocuklar eğitim süresince günlük 25TL harçlık da alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680