Beyaz Kalpler’de hazırlıklar sürüyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 12-18 yaş arasındaki gençlere yönelik “Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’’nde hazırlık çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir’in Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, THY ve Microsoft gibi çok sayıda paydaşla yürüttüğü proje kapsamında gençlerin başarı grafiğinin yükseltilmesi ve yeteneklerine göre meslek gruplarına yönlendirilmesi amaçlanıyor.

 

12-18 YAŞ ARASI GENÇLER

Beyaz Kalpler Merkezi’nde çocukların okulda başarı grafiğini yükseltmek, okula ve topluma adapte etmek için 12-18 yaş aralığındaki çocuklarla yeteneklerine göre sosyal hizmet çalışmaları gerçekleştirilecek. Gençler bir yıl boyunca mesleki eğitim ve el becerilerini geliştirecek atölyelerde, uzmanlar eşliğinde faaliyetlere, eğitim ve seminerlere katılacak.

 

TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi’nden faydalanacak gençler uzmanlar tarafından okullarda yapılan incelemeler neticesinde belirleniyor. Belirlenen gençlerin aileleriyle de görüşülüyor. Bu aşamalardan sonra gençler, okuldaki başarı grafiklerinin yükseltilmesi, el becerilerinin kazandırılması ve yeteneklerine göre mesleki alanlara yönlendirilmesi için önümüzdeki günlerde merkeze alınmaya başlanacak.

 

UZMANLAR HİZMET VERECEK

Yaklaşık 3 yıl boyunca hazırlık çalışmaları devam eden ve Türkiye’de örneği bulunmayan merkezde elektrik ve sıhhi tesisat, proje çizim, cam üfleme, ritim, garsonluk, aşçılık, mutfak, maket yapımı atölyeleri ve bilgisayar odaları bulunacak. Merkezde eğitimler uzman personeller tarafından verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817