Bİ DÜNYA EĞLENCE COŞKUYLA BAŞLADI
 Her yıl farklı bir temayla çocukların gönlünü kazanan Büyükşehir Belediyesi, bu kez ‘’Bi Dünya Eğlence’’nin ana temasını ‘’Spor ve Sağlıklı Yaşam’’ olarak belirledi. Uluslararası Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açan şenlikte saat 14.00’te açılış törenine geçildi. İlk andan itibaren yoğun bir katılıma sahne olan şenliğin açılışında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dünya çocuklarına ve fuara gelen ziyaretçilere ‘’hoş geldiniz’’ konuşması yaptı.

 

Bİ DÜNYA ÇOCUK!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlayan Büyükşehir, bu yıl 7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve 4. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda 44 ülkeden 1.100 çocuğu Kocaeli’nde ağırlıyor.

 

Bİ DÜNYA ŞOV!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Valiliği’nin yanı sıra farklı dallardaki federasyonların ve STK’ların da katkılarıyla çocuklarımız eğlenirken spor yapıyor, sağlıklı yaşamın keyfini sürüyor. Bu yıl yine birbirinden güzel, bomba gibi etkinlikler, şovlar, sihirbazlık gösterileri, danslar, akrobasi gösterileri, müzikaller ve atölye faaliyetleri çocuklarımızı bekliyor. Ayrıca fuar alanı içerisinde sporcu temalı canlı heykeller çocukları karşılıyor.

 

HEP BİR AĞIZDAN SPORCU ANDI

Büyük Sahne’de başlayan açılış programında ilk olarak Almanya’nın Kassel şehrinden gelen müzik grubu sahneye çıktı. Ülke gruplarının gösterilerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na geçildi. İstiklal Marşımızı Lübnan’dan gelen çocuklar, enstrüman olmadan okudu. Ardından farklı spor branşlarından çocukların katılımıyla oluşturulan koro sahne aldı. Korodaki tüm çocuklar kendi spor branşlarına ait milli takım formaları ile özel koreografiler sergiledi. Korodaki çocuklar, ardından tek bir ağızdan sporcu andını okudu.

 

ÇOCUKLAR BARIŞIN SEMBOLÜDÜR

Çocukların hep bir ağızdan okuduğu sporcu andının ardından Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, etkinliğe gelenleri selamladı. 44 ülkeden 1.100 çocuğu Kocaeli’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Her renkten, her ülkeden, komşularımızdan, gönül coğrafyamızdan çocuklarımızı Kocaeli’nde misafir ediyoruz. Onlar bize güç veriyor, moral veriyor. Çocuklar barışın ve kardeşliğin sembolüdür’’ dedi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, dünya çocuklarını Kocaeli’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programın sonunda sponsorlara plaket takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

VALİ İLE BAŞKAN BADMİNGTON OYNADI

Vali Güzeloğlu ile Başkan Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri, açılış töreninin ardından alanı dolaştı. Vali Güzeloğlu ile Başkan Karaosmanoğlu, bir ara badmington oynadılar. Alanı dolduran çocuklar ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Güzeloğlu ile Başkan Karaosmanoğlu, stantlarla ilgili bilgi aldı.

 

İKİNCİ GÜN PROGRAMI

Şenliğin ikinci günü olan 24 Nisan Cuma günü performans sahnesi, atölyeler ve spor etkinlikleri saat 10.00’da başlayacak. Büyük Sahne’de ise program şöyle;15.00 23 Nisan Gala Programı, 18.00 Peking Acrobats

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817