banner2779
banner2752
banner2750

“Bi’Dünya oyuncak” Suriyeli çocuklara dağıtıldı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, iç savaş sebebiyle her gün yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci çocukların yüzünü güldürdü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde düzenlenen Çocuk Eğitim, Bilim ve Eğlence Fuarı’na toplanan 50 koli oyuncak mülteci çocuklara hediye edildi. “Bi Dünya Oyuncak” sloganıyla toplanan oyuncakları teslim alan Suriyeli çocukların sevinçleri yüzlerinden okunuyordu. Kocaelili çocuklar tarafından toplanan oyuncaklar arasında 23 Nisan Şenliği için Kocaeli’ye gelen 41 ülke çocuklarının ülkelerinden getirdiği oyuncaklarda yer alıyor.

 

50 KOLİ OYUNCAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Eğitim, Bilim ve Eğlence Fuarı’nda toplanan 50 koli oyuncak Osmaniye’deki Suriye mülteci kampına ulaştırıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Mustafa Cebeci ve beraberindekiler tarafından Osmaniye’ye ulaştırılan oyuncaklar, 8500 mültecinin yaşadığı Osmaniye Cevdetiye Mülteci Kampı Yöneticisi Murat Sak eşliğinde 3. Mahallede bulunan anaokulundaki çocuklara dağıtıldı.

 

DOYASIYA EĞLENDİLER

Kampta ki çocuklar tarafından sevinç ve çığlıklarla karşılanan oyuncaklar, 3. Mahalle Anaokulu öğrencilerine tek tek dağıtıldı. Büyük mutluluk yaşayan Kamptaki Suriyeli çocuklar, yetkililerin elinden aldıkları oyuncaklarla zaman geçirmeden hemen oynamaya başladılar. Evlerinden yüzlerce kilometre uzakta yaşamak zorunda kalan minikler, bir an da olsa keyif dolu vakit geçirme fırsatını doyasıya değerlendirdiler.

 

KOCAELİLİ ÇOCUKLARDAN SURİYELİ ÇOCUKLARA

Sosyal sorumluluk projesini değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü Mustafa Cebeci, “23 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan Şenliğinde sosyal sorumluluk projesi olarak Suriyeli mülteci çocuklara oyuncak kampanyası düzenledik. Bu kapsamda Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki fuarımızda Kocaelili aileler ve çocukları Suriyeli çocuklar için oluşturulan kumbaraya oyuncaklarını attılar. Projeye ayrıca Kent Konseyi Kadın Meclisi başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve çeşitli firmalar da destek verdi” dedi. Cebeci, “50 koli oyuncağı Suriyeli çocuklarımıza ulaştırdığımız için büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

BAŞKANIMIZIN SELAMINI GETİRDİK

Suriye’deki savaşın bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Cebeci, “Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projesi ile bir nebze olsun savaştan kaçarak ülkemize sığınmak zorunda kalan çocuklarımızı güldürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun selamlarını getirdik. Kendileri yoğun program nedeniyle katılamadılar ama gönülleri hep burada ki kardeşlerimizle birlikte” diye konuştu.

 

DİĞER İLLERE DE DAĞITILACAK

3. Mahalle Muhtarı Hanifi Eskideli ve Ana Okullarından Sorumlu Yönetici Mine Dinçer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne anlamlı hediyelerden dolayı teşekkür etti. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplanan oyuncaklar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Osmaniye dışında Adıyaman, Adana, Kilis, Hatay, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te oluşturulan mülteci kamplarındaki Suriyeli çocuklara da dağıtılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751