Bilal Bozkurt; Kim var denildiğinde sağıma soluma bakmadan “BEN VARIM“derim
 Ak Parti Körfez Belediye Meclis Üyesi Aday adayı genç iş adamı Bilal Bozkurt ile aday adaylığı sürecini ve Körfez’deki siyasi gündemi değerlendirdik.

Hırslı, dinamik ve kararlı bir genç olan Bilal Bozkurt ile gerçekleştirdiğimiz ropörtajımızla sizi baş başa bırakıyorum.

Ahmet YARAR

Bilal Bozkurt Kimdir..?

1988 Kars doğumluyum. 4 kardeşiz en büyükleri benim. Saray inşaat’ın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyorum. Ayrıca iki tane öğrenci yurdunun da müdürlük görevini yürütüyorum. Evliyim 1 çocuk babasıyım. Babamla beraber aynı şirkette görev yapıyoruz.

Siyasete girme kararını nasıl aldınız, siyasi geçmişiniz nedir ?

Siyasete 18 yaşında girdim. Tek vesilesi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Başbakanın siyasette gençlere yer verilmesini desteklemesi de bizi onunla birlikte olmaya en çok vesile kılan sebeblerdendir. Çünkü gençler sadece miting alanlarında bayrak asan, protesto eden kısmında yer almamalı, siyasetin her alanında mücadele ederek fikirlerini beyan etmelidir. Yirmili yaşlara geldiğinde askere giderek bu vatan için canını feda eden gençlerimiz, neden siyaset yapmasın..! Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u 21 yaşında fethetti. Biz neden gönülleri fetheden gençler olmayalım..

Neden aday adayı oldunuz nedir ?

KİMSENİN VERMEDİĞİ SÖZÜ VERİYORUM;

“SADECE BİR DÖNEM MECLİS ÜYESİ OLACAĞIM..!”

Genç yaşta başlamış olduğum bu siyasi yolculuğa uzun süre devam etmekte kararlıyım. Ak Parti’nin değişik kademelerinde görev aldım. Kendime çizdiğim siyasi kariyer haritasının başında yer alan Körfez Belediye Meclis üyeliği görevini, hem tecrübe hem de hizmet etmek adına istiyorum. Meclisin en genç aday adayı olarak bu kararı almam arkamdan gelecek olan genç arkadaşlarımın da önünü açacaktır. 2023 yılında ülkemizi yönetecek olan kadrolara adayım aslında. Yönetimlerde görev almak istiyorum.

                          Aday adayı Bozkurt Bakan Ergün ile birlikteyken....

Ak Parti’deki aday adayları ve süreç hakkında neler söyleyeceksiniz ?

Partimiz adına adayların çok olması bizim için bir zenginliktir. Partimizin kurulduğu günden bu yana 12 yıllık geçmişinde yapmış olduğu başarılı hizmetlerin karşılıdır. Aday adaylarımızın Hepsini ayrı seviyor ve değer veriyorum. Sürecin bize yakıştığı gibi sonlanacağına eminim. Partimiz hangi aday adayımızı gösterirse peşinden hiç şüphe etmeden gideriz. Üstümüze düşen ne varsa yaparız. Diğer partiler aday bulamıyorken bizde kuyruk var. Bunca zaman iktidar olmamıza rağmen, geçmişi temiz bir Ak Parti olmamız vesilesi ile insanlar partimizde görev almak istiyorum. Bu mutluluk ve gurur vericidir.

Ak Parti’nin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz ?

Partimize gösterilen bu yoğun ilgiden kesinlikle rahatsız değiliz. Çok memnun edici bir durum bu. On bir aday adayımızın dört bir koldan çalışması bizim faydamıza oluyor. Diğer partilerin seçim ofisleri kapalıyken, Ak Parti’nin her yerde afişlerini görmeniz mümkündür. Burada önemli olan vatana millete hizmet etmektir. Bayrağı kimin fazla taşıdığının bir önemi yok, önemli olan bayrağı ne kadar ileriye hep birlikte götürebiliriz bunun davasıdır.

Belediye Meclis Üyesi olursanız Körfez’e ne katabilirsiniz ?

Genç olmam sebebiyle, Körfez Belediyesi bünyesinde Beyaz Masa gibi, gençlerin sorunlarını direk çözebileceği bir masa kurulmasını istiyoruz. Sistem dahilinde işleyecek olan bu masanın Körfez’deki gençlerle yakından ilgilenmesini, konferanslar vermesini ve sorunlarımızı çözmesini istiyoruz. Körfez halkı ve belediye arasında köprü görevi görmek başlıca isteklerim arasında yer alıyor.

 

Körfez’de seçim sonucu ne olur..?

Kesin ve net konuşuyorum. Ak Parti tüm ilçelerde olduğu gibi Körfez’de seçimi açık ara farkla kazanacaktır. Bunun dışında bir alternatif bile olmaz. Var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışacağız. Körfez’e bu zamana kadar yapılan hizmetleri hepimiz biliyoruz. Burada tek tek bunları anlatmamın bir anlamı yok. 2004 yılından bu yana neler olduğunu görmek mümkün. Halkımız da benim gördüğümü görecektir. Ben % 55’e varan bir seçim sonucu bekliyorum.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

Necip Fazıl Kısakürek’in gençliğe hitabesinde dediği gibi ; Kim var!" diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "Ben varım!" cevabını verici, her ferdi "Benim olmadığım yerde kimse yoktur!" duygusuna sahip bir dava ahlâkını pırıldatıcı bir gençlik...” olmanın bilincinde bir gençlik olacağımıza söz veriyorum. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir yeşil 10 yıl önce

gençler için ön ayak olduğun için çok teşekkür ederim artık yaşı ilerlemiş kişilerin bu işi biz gençlere bırakmalılar. tekrardan kardeşim bu yolda sana başarrılar sonuna kadar kuzey mahallesi gençleri olarak arkandayız...

banner2817