Bilgievi eğitmenlerine 4+4+4 eğitimi verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olan 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile ilgili bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak eğitim hizmeti veren Bilgievleri de yaklaşan yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde, bünyesindeki eğitmenlere yeni eğitim sistemiyle ilgili bir eğitim semineri düzenledi. Seminer çerçevesinde bilgievi eğitmenleri 12 yıllık zorunlu eğitim sistemiyle ilgili merak ettikleri hususlarda detaylı olarak bilgilendirildi.

BİLGİEVLERİNİN 90 EĞİTMENİNE ANLATILDI
Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerini Hızır Reis İlkokulu Müdürü Murat Balay verdi. Seminere 11 bilgievinde çalışan 90 eğitmen katıldı. Murat Balay, seminerde ilkokul birinci sınıfa 30 Eylül 2012 itibariyle 66. ayını dolduran çocukların kayıt yaptıracağını söyledi. Balay, daha önceki uygulamada o yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 72. ayını dolduranların kayıt yaptırdığını, dolayısıyla yeni uygulama ile eski uygulama arasındaki farkın sadece 3 ay olduğunu kaydetti. Balay, ilkokullarda seçmeli ders uygulamasının olmayacağını, bu durumun sadece ortaokul ve liseler için geçerli olduğunu kaydederek, ortaokul ve lisede seçmeli dersler için geniş bir havuz oluşturulacağını ve bu havuzdan derslerin seçileceğini anlattı.

BİLGİEVLERİ’NE TEBRİK
Millî Eğitim Bakanlığı’nın okullarda yaygınlaştırmaya çalıştığı değerler eğitimine değinen Balay, Bilgievleri’nin değerler eğitimi ile ilgili yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tüm Bilgievi çalışanlarını tebrik etti. Balay, çocuklarımıza bilgi, beceri ve tutum kazandırmanın yanında onların dengeli, sağlıklı gelişmiş bir kişiliğe sahip, temel ve insani değerleri kazanmış iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetişmelerinin, eğitim sistemimizin hedefi olduğunu belirtti. 

EĞİTMENLERİN SORULARINI YANITLADI
Bilgievi eğitmenlerinin büyük ilgi gösterdiği ve dikkatle dinlediği seminerin ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Hızır Reis İlkokulu Müdürü Murat Balay, bu bölümde Bilgievi eğitmenlerinden gelen soruları yanıtladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817