BİLGİEVİ ÖĞRENCİLERİ FATİH VE FETİH’İ CANLANDIRACAK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri Tiyatro Kulübü öğrencileri Fatih ve Fetih  konulu tiyatro gösterisini sergileyecek. 31 Mayıs saat 19.00’da Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunu, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Mehmet Beyazıt Uzgaş yönetiyor. Oyunun yönetmen yardımcılığını ise Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro bölümü eğitmeni İnci Cevher Uzgaş yapıyor.

 

FATİH’İ FATİH YAPAN EĞİTİM MODELİ ANLATILIYOR

1430’lu yılları anlatan oyun, 1432 yılında doğan Şehzade Mehmed’i “Fatih Sultan Mehmed” yapan eğitim sürecinin değişik boyutlarıyla anlatıyor. Tiyatro oyununda İstanbul’un fethini değil, İstanbul’u fetheden komutanın, idarecinin ve yöneticilerin nasıl yetiştiğini; Fatih Sultan Mehmet’in, çocukluğundan itibaren almış olduğu eğitimi, şehzade Mehmed’i, Fatih yapan zihniyeti ve eğitim modeli anlatılıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817