BİLGİEVİ’NDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEMİNERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievleri’nde öğrencilere ve velilere yönelik faaliyetler devam ediyor. Derince Ertuğrul Gazi Bilgievi’nde “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” ve Sağlık Taraması yapıldı. Kocaeli Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Bilgievi’ne devam eden öğrencilere dişlerini temiz ve sağlıklı tutma, diş fırçalama, diş eti hastalıkları ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendirme yaptılar. Öğrencilere diş bakımı ve temizliği ile ilgili uygulamalı eğitim veren diş hekimi Nezahat Aydınlık, doğru diş fırçalama yöntemiyle dişlerin ömrünün daha uzun olacağını ve mutlaka 6 ayda bir doktora kontrol ettirilmesi gerektiğini hatırlattı.

 

“DOĞRU DİŞ FIRÇALAMA YÖNTEMİ”

Diş fırçalama yönteminin halk tarafından yanlış bilindiğini söyleyen Aydınlık, öğrencilerin burada öğrendiklerini evde uygulamak suretiyle ailelerini de bilinçlendirmelerini istedi. Dişlerin sağlıklı ve uzun ömürlü olmasının doğru fırçalama alışkanlığı kazanılmasıyla mümkün olduğunu anlattı. Üç seansta gerçekleşen eğitimde, Bilgievi’ndeki öğrencilerin anneleri de eğitimi dikkatle izlerken, doğru diş fırçalama yöntemlerini öğrendiler. Veliler Bilgievi’nin yaptığı etkinlikler sayesinde öğrencilerinin kişisel temizlik, diş fırçalama, büyüklerine saygılı olma, vefa gibi duygularının daha çok geliştiğini ifade ettiler.

 

“DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI YAPILDI”

Uygulamalı eğitimin ardından genel diş sağlığı taraması yapan diş hekimi Aydınlık, öğrencilerin diş fırçalama alışkanlığını sürdürmesi için her birine diş macunu ve diş fırçasından oluşan bir set hediye etti.  Öğrencilere, yakın çevrelerinde Diş Sağlığı Merkezlerinin olduğunu, buraları etkin ve verimli kullanmaları gerektiğini hatırlattı.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817