Bilgievleri projelerini Türkiye’ye tanıttı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri Koordinasyon Merkezi (BEKOM), Üsküdar Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “İnsani Değerlerin Yeniden İnşası” konulu çalıştaya katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler, diğer belediyelerden katılan uzmanlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sunum yaptığı çalıştayda BEKOM ise Bilgievleri ve ADEP (Aile ve Değerler Eğitimi) projelerini anlattı.

ALANINDA ÖNCÜ AKADEMİSYENLER

Üsküdar Üniversitesi’nde gerçekleşen çalıştayda birinci çalışma grubunu Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ikinci çalışma grubunu Prof. Dr. İrfan Kührevioğlu, üçüncü çalışma grubunu Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu yönetti. Çalıştayda değerler hareketinin; çocuk ve genç boyutu, aile ve sosyal boyutu ve eğitim boyutunun tartışıldı. Her çalışma grubuna 2 uzman olarak katılan Bilgievleri,  Aile ve Değerler Eğitimi Projesi’nin sunumunu yaptı. Projenin eğitim programını, planlarını ve deneyimlerini paylaştıkları sunum, katılımcılar ve diğer belediyeler tarafından ilgi ve merakla izlendi.

ÖRNEK PROJE İLGİ UYANDIRDI

Program sonunda proje ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen katılımcılar, üretilen ve uygulanmaya devam eden bu projenin Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu ve geliştirilerek yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti. Çalıştay sonunda hazırlanacak raporda, projenin önemi ve desteklenmesi ile ilgili fikir birliğine varılarak maddeler eklendi. Bilimsel çalışmalar ve kaynaklar konusunda destek verilmesi kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817