BİLGİEVLERİ SATRANÇ LİGİ’NİN KAZANANI BELLİ OLDU
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri’nde düzenlenen satranç liginin son tur maçları oynandı. Birbirinden eğlenceli ve eğitici aktivitelerin bulunduğu Bilgievleri’nde gerçekleştirilen satranç turnuvasına 15 Bilgievi, 4’er kişilik takımlarla katıldı. Satranç Ligi’nin sonunda Maria Anne Bilgievi birinci oldu.

 

AMAÇ SATRANÇ SPORUNU YAYGINLAŞTIRMAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri arasında yapılan satranç müsabakalarında öğrenciler birbirleriyle kıyasıya yarışırken aynı zamanda da zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan maçlarda her Bilgievi 4’er kişilik takımlarla yarıştı. Satranç sporunun yaygınlaştırılması ve daha geniş yaş grubuna hitap etmesi adına maçlar; 3, 4, 5, 6, 7. sınıf öğrencilerinden oluşturulan karma gruplar halinde yapıldı.

 

ÖĞRENCİLER KIYASIYA YARIŞTI

Her Bilgievi, kendi bünyesinde oluşturduğu 4 asil 4 yedek üyeden oluşan 8 kişilik bir takım ile satranç ligine katılım sağladı. Bilgievi çalışanları arasından seçilen satranç komisyonunun yürüttüğü organizasyonda kuralar çekilerek, birbirleriyle yarışacak gruplar belirlendikten sonra maçlar yapıldı. 20’şer dakikadan oluşan müsabakalar aynı gün 3 tur şeklinde düzenlendi. Bilgievi takımlarının karşılaştığı maçlarda öğrenciler puan alabilmek için rakipleri ile kıyasıya yarıştı.

 

MARİA ANNE BİLGİEVİ BİRİNCİ OLDU

Bilgievi bünyesinde antrenörlük belgesine sahip olan eğitmenlerin rehberliğinde sürdürülen yarışmalarda öğrenciler takımlarına puan kazandırmak için ter döktüler. Toplamda 5 ay süren satranç liginin sonunda Maria Anne Bilgievi ligi birinci olarak bitirdi. Lig boyunca mücadeleyi bırakmayan Akça Koca Bilgievi ikinci olurken, Hüma Hatun Bilgievi de ligi üçüncü olarak bitirdi. İlk üçe giren takımların ödülleri, 17 Haziran da yapılacak olan Bilgievleri kapanış programında sahiplerine verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817