Bilgievlerinden eğitim atağı
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin okul sonrası eğitim desteği sağlayan sosyal sorumluluk projesi Bilgievlerinde, eğiticiler de eğitim almaya başladı. BEKOM (Bilgievleri Koordinasyon Merkezi)’a bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’nce başlatılan proje kapsamında, 12 noktada hizmet veren tüm bilgievlerinin eğitmenlerine, ‘Duygusal ve Davranışsal Bozuklukların Neler Olduğu Sorunlara Yaklaşım Tarzı ve Çözüm Yolları’  konulu seminer verilecek.

 

 

ÇOCUKLARDA PSİKOLOJİK TUTUMLAR

Kardeş kıskançlığı, ödev yapmama, içe kapanıklılık, özgüven eksikliği, yalan söyleme, inatçılık, saldırganlık, aşırı zeki çocukların eğitimi, okuma-yazma problemi, anksiyete ve konuşma bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi konu başlıklarını içeren eğitimlerin sonunda, öğretmenlerin karşılaştıkları sorunlarla ilgili örneklem çalışmaları da yapılıyor.  Şimdiye kadar Kazım Karabekir, Sezai Karakoç ve Mimar Sinan bilgievlerinde eğitimler gerçekleştirildi. 12 bilgievinin hepsi tamamlanıncaya kadar program devam edecek.

 

ÜCRETSİZ AİLE DANIŞMANLIĞI

Bilgievi eğitmenlerinin aldığı eğitimlere paralel olarak, bire bir veli görüşmelerine de başlandı. Uzmanların her bilgievine haftada bir gün ayırarak gerçekleştirecekleri görüşmeler ile çocuklarının tutum ve davranışları ile ilgili profesyonel desteğe ihtiyaç duyan aileler bu özel hizmetten de ücretsiz olarak faydalanabilecek. Bu hizmetin verileceğini duyan veliler, ‘Zaman zaman çocuklarımızla ilgili baş edemediğimiz, çözüm üretemediğimiz konular yaşadığımızda ebeveynler olarak çaresiz kalıyorduk. Şimdi ise böyle bir durum ile karşılaştığımızda, randevu alarak Bilgievimizdeki uzmanlara başvuyor, onların görüş ve önerilerine göre hareket ediyoruz. Böylesine önemli bir konuda bize bu hizmeti ücretsiz olarak sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.’ dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817