BİLGİEVLERİ’NDEN FATİH VE FETİH PROGRAMI
  

Tarih boyunca üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış tarih ve kültür şehri İstanbul'un, Fatih Sultan Mehmed Han tarafından 29 Mayıs 1453'te fethedilmesinin 562. yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde Bilgievleri öğrencileri tarafından, öğretmenlerinin önderliğinde “Fatih ve Fetih” konulu program düzenlendi. Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Bilgievi öğrencilerinden Muhammed Emin Çınar’ın Kur’an tilavetinden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mehteran bölüğü en güzel ezgileriyle programa renk kattı.

 

“ÇOCUKLARIMIZ YARIŞ ATI DEĞİL”

Gençlik hizmetleri şube müdürü Zafer Sevil, Bilgievi idarecileri, Fatih Sultan Mehmet Bilgievi öğrencileri ile velilerin toplantıya katıldı. Programda konuşma yapan Sevil, şunları söyledi: “Çocuklarımızı yarış atına dönüştürmeyelim. İleride başarılı birer doktor, avukat, öğretmen olabilirsiniz. Her çocuk doktor, avukat, öğretmen olmak zorunda değildir. Ancak her çocuk iyi ahlaklı, memleketine milletine faydalı birer insan olmak zorundadır. İleride iyi bir meslek sahibi de olsalar iyi ahlaklı insan olmadıkları zaman o makamların hayatlarında hiçbir anlamı olmaz. O yüzden çocuklarımızı topluma faydalı, ahlaklı, düzgün, değerlerine bağlı birer insan olarak yetiştirmek zorundayız. Bilgievleri olarak amacımız böyle insanlar yetiştirmektir.”

 

“SULTAN MEHMET’İN HAYATINDAN KESİTLER”

Bilgievi öğrencileri, kendi hazırladıkları Fatih Sultan Mehmet’in hayatından ve İstanbul’un fethinden kesitlerin anlatıldığı 5 perdelik piyes ile seyircilere duygusal anlar yaşattılar. Her biri birbirinden yetenekli Bilgievi öğrencilerinin sunumuyla, Fatih Sultan Mehmet’in hayatı, vasiyetinin okunmasının ardından Arif Nihat Asya’nın Dua adlı şiirine dinleyiciler de “amin” diyerek eşlik ettiler.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817