Bilim Merkezi için tarihi gün

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nde kurulacak olan 'Bilim Merkezi’ için ilk adımı atıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK, tarafından atılacak imza ile Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olacak çalışma başlayacak. 3 Eylül Pazartesi günü saat 14.00’da Sekapark’ta düzenlenecek olan imza töreni ile önemi bir adım atılacak.

AVRUPA’NIN SAYILI TESİSLERİNDEN BİRİ OLACAK

Seka Kâğıt Fabrikası alanındaki binalar restore edilerek oluşturulacak bilim merkezi, Türkiye'nin en büyüğü olmasının yanı sıra Avrupa'nın da sayılı tesislerinden biri olacak.

EĞİTİM-GELİŞİM MERKEZİ OLACAK

Bilim merkezinin 6 bin metrekarelik interaktif sergi salonu bulunacak. Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kendileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecek. Bilim merkezine dönüşecek Seka fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak. Bilim merkezi, çocukların ve gençlerin vakitlerini faydalı çalışmalarla geçirebilecekleri bir eğitim-gelişim merkezi olarak tasarlandı.

ÇOCUKLAR KENDİLERİNİ KEŞFEDECEK

Bilim eğitim merkezinin genç bilim adamı ve uzmanlardan oluşacak kaliteli kadrosunun gözetimi altında ve danışmanlığında, çocukların potansiyelleri keşfedilecek ve kabiliyetlerini kullanabilecekleri imkânlar sunulacak. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek.

EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

Seka bilim merkezi, bilim ve teknolojiyle ilgilenen, ilerlemek, kendisini geliştirmek isteyen tüm gençlerimiz için bir eğitim üssü olacak. Kocaeli bilim merkezinde bilim kampları, sertifika programları, halk dersleri, bilim adamlarıyla söyleşi saatleri, devamlı seminerler ve konferanslar yapılacak. Merkez, ulusal ve uluslararası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817