banner2779
banner2752
banner2750

BİLİM MERKEZİ'NDE "MARS VE MERİH MİMARİ TASARIM" SERGİSİ

 

Kocaeli Bilim Merkezi, birçok atölye ve etkinliğin yanı sıra eğitim, kültür, sanat ve bilim sergilerine de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan ''Merih 2100: Yeni Dünya/Mars 2100: Terra Nova Atölyesi'' sergisi Bilim Merkezi’nde sergilemeye başladı. Kocaeli Bilim Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezihi Köprübaşı, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Salih Akbaş, Asayiş Şube Müdürü Jandarma Yarbay Murat Filiz, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR HE ZAMAN DESTEK VERİYOR

Bilim Merkezi’nde gerçekleşen sergi açılışında konuşan KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezihi Köprübaşı; “Kocaeli Üniversitesi olarak, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Bilim Merkezi’nde ikincisi düzenlenen sergide Belediyenin katkıları bizleri çok mutlu ediyor. Bu projede vurgulanan kavramlar bugün çok ütopik görünse de, belki de bir müddet sonra makul fikirler çerçevesinde değerlendirilecektir. 21. yüzyıl gerçek anlamda uzay çağı olmuştur. İnsanoğlunu aya ilk adım attığından bu güne kadar kat edilen mesafe bu durumu çok iyi açıklamaktadır. “dedi.

 

MARS’TA VE MERİH’TE ŞEHİRLEŞME

Bundan 50 yıl önce hayal olan uzay yolculuğu ve bunun yanında tek sefer kullanılan uzay araçları, bugün artık çoklu seferlerde kullanımlarıyla dikkat çekiyor. Burada öğrenciler tarafından hazırlanan projelerde Mars’ta veya Merih’te olası bir hayat olması durumunda tekilden tümevarım şeklinde, yani yalnız yaşamdan şehirleşmeye doğru bütün evrelerin projelendirildiği çalışmalar yer alıyor.

 

20 NİSAN’A KADAR AÇIK

Açılış töreninin ardından protokol üyeleri sergi alanını gezerek öğrencilerden bilgi aldılar. ''Merih 2100: Yeni Dünya/Mars 2100: Terra Nova Atölyesi'' sergisinin yürütücüleri Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ersan Koç ile Mimarlık Bölümünden Arş. Gör. Büşra Özaydın Çat, sergiye yoğun katılım beklediklerini belirtti. Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki sergi 20 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751