banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi’nin yapımı sürüyor

GENEL SEKRETER YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç proje çalışmalarını yerinde inceledi.  Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyleyen Genel Sekreter Yazıcı, “Kâğıt Müzesi’nin eski çatı katmanları söküm işleri ve yeni çatı uygulamaları yapılıyor. Müzenin yeni yapılacak olan giriş yapısının temel kazı imalatı tamamlandı, betonarme temel imalatına başlandı” dedi.

 

PROJE HIZLA İLERLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sekapark’ı Kâğıt Müzesi ve Bilim Merkeziyle renklendiriyor. 27 dönün alan üzerinde oluşturulacak proje çalışmaları devam ediyor. Projenin Bilim Merkezi kısmında çelik konstrüksiyonun kumlama imalatına başlandı. Projede yer almayan eklentilerin yıkımı ve doğrama sökümü tamamlandı. Bina içinde yer alan fabrikaya ait makine ve ekipmanlar koruma altına alındı. Bilim Merkezi’nin eski çatı katmanları sökülerek, projede öngörülen kenetli metal çatı alt katmanları yapımına başlanırken yeni yapılacak olan ve tamamlanması öngörülen tuğla duvarların yapımı sürüyor.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

Kent merkezine oldukça yakın mesafedeki SEKA Fabrika alanı içinde en güneyde, denize en yakın bölgede konumlanan Kâğıt Müzesi ve Bilim Merkezi Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın da sayılı merkezlerinden olacak. Proje, Bilim Merkezi alanı 7 bin 600 metrekare Kâğıt Müzesi alanı 12 bin 350 metrekare ve giriş yapısı da 8 bin metrekare olarak tasarlandı. Projenin toplam inşaat alanı 27 dönümü kapsıyor.

 

6 BİN METREKARE SERGİ SALONU

Bilim Merkezi’nin 6 bin metrekarelik İnteraktif sergi salonu bulunacak.  Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kedileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecekler. Bilim Merkezi’ne dönüşecek Seka fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak. Bilgi Merkezi ve Kâğıt Müzesi aşamalı olarak yapılacak. 

 

SOSYAL DONATI ALANLARI OLACAK

Bilim Merkezi’nin zemin katında sergileme alanları, dünya galerisi ve çocuklarla ilgili düzeneklerin bulunduğu alanlar oluşacak. Birinci katta da ofis mekânları, tartı ve paket salonu yer alacak. Kâğıt Müzesi’nin zemin katında makinelerin sergilendiği alanlar, hamur deposu, hamur temizleme bölümü, diğer katlarda da ofis kısımları yer alacak. Toplam 8 bin metrekareden oluşan giriş yapısının içeriğinde ise giriş, antre, bilim merkezi, kağıt müzesi geçiş kısımları yapılacak. Üst katlarda restaurant ve sosyal donatı alanları bulunacak.

 

EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

Bilim Merkezi müze olmanın ötesinde, çocukların ve gençlerin vakitlerini faydalı çalışmalarla geçirebilecekleri bir eğitim-gelişim merkezi olacak. Bilim-Eğitim Merkezinin genç bilim adamı ve uzmanlardan oluşacak kaliteli kadrosunun gözetimi altında ve danışmanlığında, çocukların potansiyelleri keşfedilecek ve kabiliyetlerini kullanabilecekleri imkânlar sunulacak. Özel yetenekli çocuklar burada kendilerine özel programlarla eğitilecek. Seka Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiyle ilgilenen, ilerlemek, kendisini geliştirmek isteyen tüm gençlerimiz için bir eğitim üssü olacak.



YARIŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi mevcut SEKA Fabrika yapılarının dönüştürülmesine yönelik Koruma - Onarım ve Yeniden İşlevlendirme Projesi olarak uygulanıyor. Kocaeli Bilim Merkezinde bilim kampları, sertifika programları, halk dersleri, bilim adamlarıyla söyleşi saatleri, devamlı seminerler ve konferansların yapılacak. Merkez ulusal ve uluslar arası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826