banner2779
banner2752
banner2750

BİN 200 ÖĞRENCİYE ‘SIFIR ATIK’ ANLATILDI

Tüm yurtta 81 ilde eşzamanlı olarak hayata geçirilen "Sıfır Atık" projesi çerçevesinde büyük başarı sağlayan Körfez’de, eğitimler de devam ediyor. Proje kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Birimi, okullarda çocuklara sıfır atık konusunda eğitimler veriyor. Sıfır atık prensibi kapsamında hazırlanan eğitim materyalleri ile konteynırla toplama, ambalaj atıkları ve çevre kirliliği hakkında bilgi veriliyor.

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

1 ders saati olarak verilen eğitimlerde toplam bin 200 öğrenciye erişildiği açıklandı. Eğitimlerde projenin ekonomiye ve çevreye büyük fayda sağlayacağını belirten Körfez Belediyesi Körfez Belediyesi Çevre Teknikeri Ufuk Salih Kaya, "Belediyenin en büyük işlerinden biri temizlik işidir. En önemli hususlardan biri de atıkların aynı cins atıklar olmamasıdır. Bütün bu atıkları toplayıp ayrıştırmak ekstra bir külfet anlamına geliyor ve bu külfet hepimizin cebinden çıkıyor.

BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Hem masrafları ortadan kaldırmak hem giderek büyüyen plastik atık sorunlarını çözmek hem de ayrıştırmaya harcanan enerjinin daha verimli alanlara kaydırılması adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğüyle Sıfır Atık Projemize daha da büyük önem veriyoruz. Sadece atıkların ayrıştırılması değil raporlarının da sağlanabilir olması adına proje büyük önem taşıyor” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751