banner2779
banner2752
banner2750

BİNLERCE KİŞİYE MEMURLUK MÜJDESİ
 Komisyon'da Cuma akşamı kabul edilen tasarı ile 15,000  ve 2,610 sosyal güvenliki kadrosu ihdas ediliyor.

Tasarıyla ayrıca Kanal İstanbul ve diğer su yolları için yasal düzenleme getirilerek, ilgili kanunda "su yolu" tanımı yapılıyor ve su yollarına kanuni statü kazandırılıyor.

Bu arada üzerinde konaklama amaçlı turizm tesisleri yapılmak üzere kamu arazisi tahsis edilen belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden, 2016 yılı için tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ile hasılat payları bir yıl ertelenecek.

Tasarıya, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda yıkılan Diyarbakır Sur'un yeniden inşasının yasal altyapısının oluşturulması amacıyla önergelerle yeni maddeler eklendi.

Terörizmin finansmanının önlenmesi için yeni tedbirlerin de alındığı tasarıda CMK'da yer alan şirket yönetimi için "kayyım tayini, iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması, gizli soruşturmacı görevlendirilmesi, teknik araçlarla izleme" tedbirlerine ilişkin hükümler, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun için de uygulanabilecek.

Tasarı önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak.

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751