banner2752
banner2750
banner2776

BİNLERCE KÖRFEZLİ, HAYATİ İNANÇLA BULUŞTU



Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, eşi Hatice Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Başkan Yardımcısı Osman Yurt ile eşi Ayşe Yurt, Körfez İlçe Müftüsü Sabri Bağcı, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda körfezli katılım sağladı.  


HUZURU İÇİMİZDE BULACAĞIZ
Sayın Başkanım, Körfez halkı ve sevgili gençler. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyerek sözlerine başlayan Hayati İnanç, “Saadetin adı var, kendi yok. Huzurun adı var, kendi yok. Dünya böyle bir yer. Kendimiz bulacağız, içimizde bulacağız huzuru. Dışarıda yok. Hele hele hayat şartlarının değişmesinde, oturduğun evin, bindiğin arabanın fiyatının artmasıyla, bankadaki hesabının miktarının değişmesiyle huzur, elde edilemez. Böyle bir gaye teşkile düşende, ömrünü ziyan eder, üzüldüğü ile kalır. Huzur; içeride, kalpte, gönülde. İşte şairlerimiz bize buna dair bazı işaretler ve müjdeler veriyor. Bizler, üstatlarımızın sözlerini günümüz insanına taşımaya çalışıyoruz o kadar. Bize düşen de bu” dedi.

HAYATINDAN ÖRNEKLER VERDİ
Yaşadığı olaylar ve hikâyelerden örnekler veren Av. Hayati İnanç, lüzumsuz işlerle uğraşmadan, kişinin kendisini mutlu edecek işlere yönelmesi gerektiğini, hayatın ölümle sınırlı olduğunu ve o sürecinde kısa olduğunu belirtti. Ahirete de hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen İnanç, İnsanlara yardım etmenin ve insana yatırımın önemini de değindi. Divan edebiyatı ile günümüze ışık tutup, neleri kaybettiğimizi, neleri kazanabileceğimizi ve kültürümüzü anlatan İnanç, mizahi anlatımı ile hem güldürdü, hem de düşündürdü.

SÖĞÜT TEŞEKKÜR ETTİ
Yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen seminer sonrası konuşan Başkan Söğüt,”Çok kıymetli Hayati Hocamıza teşekkür ediyoruz. Yine çok güzel bir konferans oldu. Mesajlarını almaya çalıştık. Sözün hayati olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Siz değerli Körfezlilere de bu yoğun katılımlarınızdan, ilginizden dolayı teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.
Başkan Söğüt, Hayati İnanç'a plaket takdim ederek tekrar teşekkürlerini iletti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680