banner2779
banner2752
banner2750

BİNLERCE KÖRFEZLİLER TARİHLERİYLE BULUŞUYOR
 165 Seferle Rekor Kırıldı

Körfez Belediyesi’ne ait otobüslerle konforlu bir yolculuk yapan vatandaşalar, milli, manevi ve tarih kokan ülkemizin değerlerini görme imkânını yakalıyor. Tarihte önemli izler bırakan Anadolu kentlerine yönelik kültür gezileri ile Körfez halkını buluşturan Körfez Belediyesi Kültür Gezileri, vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda seferlerine ara vermeden devam ediyor.

Geçmişin tarih ve kültür değerlerini Körfezlilerin yerinde görmesini sağlamak ve gelecek nesillere aktarılması hedefiyle düzenlenen kültür gezileri, Nisan ayından bu yana 178 sefer yaparak rekor kırdı.

Geçmişin Manevi Dokusu Ve Ruhunu Yerinde Yaşıyor

Körfez Belediyesi’nin düzenlediği gezi programları önemli bir görevi yerine getiriyor. Gezi programı kapsamında yüzlerce yıllık tarihi zenginliği barındıran mekanları hiç görmemiş olan ilçe sakinleri uzman rehberlereşliğindetarihivekültürelbilgilerediniyorlar.Uzmanrehberlereşliğindedüzenlenen turlara katılanlar, tarihi, turistik ve kültürel mekanları geziyor bilgi alıyorlar.Kültür Gezisine çıkan Körfez halkı gün boyu süren yolculuklar sayesinde cami ve türbeleri de ziyaret ederek geçmişin manevi dokusunu ve ruhunu yerinde yaşıyor. Sosyal belediyecilik hizmetlerinden kültür gezilerine katılmak isteyen Körfezliler mahalle muhtarlıkları ve sivil toplum temsilcilikleri üzerinden dilekçe ile başvurarak faydalanabiliyor.

Tarihimizi Gezerek ve Görerek Öğreniyoruz

Sosyal ve kültürel projelerin ilçe sakinlerinin tarihini öğrenmeleri açısından önemli olduğunu vurgulayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, gerçekleştirilen sosyal ve kültürel gezilerin amacına ulaştığını belirtirken, “Tarihi sadece kitaplardan okuyarak öğrenmek mümkün değil. Hem çocuklarımız hem de biz tarihimizi, yaşandığı yerleri ziyaret ederek, oraların havasını teneffüs ederek öğrenmeliyiz. Bu sebeple ülkemizin farklı yerlerine geziler düzenliyoruz, örnek verecek olursak. Çanakkale’de şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu sebepten gezilerimizi düzenliyoruz. Gezilerimiz turistik amaçlı değil milli ve manevi değerlerimizi yakından görerek geçmişimizi öğrenip, gelecek nesillere aktarılması için” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751