Binlerce Taşköprülü bu festivalde buluştu

 

İshakçılar Köyü’nde düzenlenen ve üç gün boyunca birlerce kişi tarafından yoğun ilgiyle takip edilen Geleneksel 12. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık unvanına Derince Belediyesporlu Ali Rıza Kaya ulaştı

 

Üç gün boyunca coşku dolu etkinlik

Kentimizdeki Taşköprü Dernekleri’nin artık bir gelenek haline getirdiği festival bu yıl protokol ve vatandaşların yine yoğun ilgisiyle karşılandı. Körfez, Derince ve İzmit Taşköprülüler Dernekleri’nin Derince Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği Geleneksel 12. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri üç gün boyunca devam etti. Cuma günü yapılan festivalin açılış töreninde protokol konuşmaları, hafızlar tarafından okunan Kuran- ı Kerim tilaveti ve ilahiler yer aldı. Açılış töreninin ardından festivalin ikinci gününde ise çocuklar için sihirbaz, ateşbaz, Hacıvat-Karagöz gibi gösteriler sergilenirken, düzenlenen konserler ile İshakçılar’a akın eden binlerce kişi muhteşem bir gün geçirme imkanı buldu.

 

Protokol ve vatandaşlardan yoğun ilgi

12. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri’nde kapanış günü ise tam bir güreş şenliği vardı. Güreş severlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyona protokol de kayıtsız kalmadı. T.B.M.M. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, KOTO Başkanı Murat Özdağ, AK Parti Derince İlçe Başkanı Ahmet Ark, Festival Komitesi Başkanı Öznur Gökkaya, siyasi parti mensupları, muhtarlar, Taşköprülüler dernek başkan ve yöneticileri ile binlerce vatandaş güreşleri dikkatle takip etti.

 

Başpehlivanlık Derinceli Ali Rıza Kaya’nın

İshakçılar Köyü`nde gerçekleştirilen güreşlerin en önemli bölümü olan ağalığı Taşköprü Ağa'lığını bu yıl da yapan Emre Özkan kazandı. Birçok ismin yarıştığı ağalığı 182 bin TL’ye kazanan Emre Özkan 2014 yılı yağlı güreşlerinin ağası ilan edildi. Nefesleri kesen başpehlivanlık güreşlerinde ise finalde Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcusu Mehmet Kavakçı’yı yenen Derince Belediyesporlu Ali Rıza Kaya başpehlivanlığa uzandı. Ankara PTT’den Hasan Zeybek ve Karamürsel Belediyespor’dan Kaan Kaya ise üçüncü ve dördüncü sırayı paylaştılar. Organizasyonun sonunda ise protokol mensupları tarafından pehlivanlara ödül ve madalyaları verilerek 12. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817