banner2779
banner2752
banner2750

Bir Yıl Devam Edecek  Etkinliklerin İlki Yapıldı

“Öncelik hayatın, öncelik yayanın “ sloganıyla başlayan uygulamanın ilk gününde araç sürücüsü ve yayalara broşür dağıtıldı, bilgi verildi.

Bir yıl boyunca çeşitli etkinliklerle gündemde tutularak halka anlatılacak olan kanun değişikliğinin ilk saha çalışması Körfez Mimar Sinan Mahallesi’nde, Petkim Ortaokulu önünde yapıldı. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Bahadır Durgut, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, STK başkanları, daire amirlerinin katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme et5kinliği,nde, okul çıkışında öğrencilerle birlikte broşür dağıtıldı.

Kaymakam Can, Belediye Başkanı Baran, daire amirleri ile birlikte araç sürücüleri ve yayalara bilgi verip, broşür dağıttılar. Trafik polisi kıyafeti giyen öğrenciler, polis amcaları ile birlikte yaya geçidi üzerinde araçları durdurup, bilgilendirme yaparak, broşür dağıttılar. Trafik polisleri uygulama öncesinde ellerinde pankartlarla etkinliğe katılan öğrencilere konu hakkında açıklama yaptılar. Körfez kaymakamı Hasan Hüseyin Can, öncelik hayat, öncelik yayanın diyerek konu hakkında bilgi verdi.

74. maddede yapılan kanun değişikliğine göre, “Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundalar” hükmü getirildi. Bu hükme uymayan araç sürücülerine yakalanmaları halinde 488 lira ceza kesilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751