BİR ZAMANLAR KANDIRA KİTABI  TANITILDI

“Bir Zamanlar KANDIRA Anılar-Anlatılar” kitabının tanıtımında konuşan Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar “İsmail Sarıca büyüğümüzün, 1967-1968 dönemi Kandıra Ortaokulunda öğrencisi oldum. Sınıf arkadaşlarımla birlikte olduğum fotoğrafı da kitapta gördüm. Kandıra için çok önemli bilgilerin yer aldığı kitap elime geçtiğinde bir solukta okudum. Hocamı ve arkadaşlarını tebrik ediyorum” dedi.

 

Kandıra - Çerçili Köyünde doğan, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatından Genel Müdür olarak emekli olan, yazın Kandıra’da, kışın Ankara’da yaşayan ve çalışmaya öncülük eden İsmail Sarıca; “Kandıra’da oturan; Tuhafiyeci Ahsen Akalın, Eczacı İsmail Genç, Tuhafiyeci Vedat Polat, Bakkal Sabahattin Akyıldız, Antalya’da oturan Hava Astsubay emeklisi Feridun Engin, “Bir Zamanlar KANDIRA Anılar-Anlatılar” ismini verdiğimiz kitabımıza emek veren isimler olmuştur. Derlenip, toparlanmazsa, çoğu şey kaybolup gidiyor diyerek, ikili veya üçlü oturup, Kandıra üzerine sohbet ettik, Hani, “Hey gidi günler hey!” diyeceğimiz yılları konuştuk, konuşmaları kayda alıp, yazıya döktük. Bugün ciltlenmiş olarak hemşehrilerimizin istifadesine sunulmuştur. Emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

 

Kandıra Taşdelen Pastanesinde gerçekleşen Kitap tanıtımına; Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, eski MHK Başkanı ve Milli Futbol Hakemi Mustafa Çulcu, Derince Garnizon Komutanı Alb. Ali Kocatürk, Kocaeli SMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, Derince Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Sorumlusu Cafer Durmaz, Halkla İlişkiler Sorumlusu İzzet Karagöz, Menkul Değerler AŞ Kocaeli Şube Müdürü Cihat Kaymas, Kocaeli Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Mehmet Karanfil, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcıları; Sigortacı Erdal Baykara ve Sanayici Günay Gülcü, Denetim Kurulu üyeleri; Burak Şirketi Müdürü İbrahim Yılmaz, emekli Ahmet Güngör, Reklamcı Metin Gönül, İşadamı Volkan Bulgurcu ile Kandıra Sağlık Grup Başkanlığı emeklisi Fevzi Genç, ISU çalışanı İbrahim Okyar ve Tarık Özaydın, İşadamı Serkan Bebek, Arif Yılmaz, Yurt İşletmecisi Yavuz Bektaş katıldı.

 

Ahsen Akalın, Vedat Polat, Sabahattin Akyıldız’ın verdiği bilgiler sonrasında İsmail Sarıca, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, MHK eski Başkanı Mustafa Çulcu ve toplantıyı izleyenlere imzaladığı kitabını takdim etti.

 

 


 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817