banner2779
banner2752
banner2750
 AK Parti’de siyaset biraz farklı gelişiyor. Malum son dönemde ilçe başkanlarının belirlenmesi süreci biraz gergin geçmişti. Özellikle sıkıntılı ilçelerdeki adayların belirlenmesinde yaşanan problemler aslında gelecek adına kaygı vericiydi. Fakat bu süreci de yine olgun bir şekilde atlattı iktidar temsilcileri.

Örneğin Körfez ilçe…

Atanmış ilçe başkanı olarak bir yerel ve bir de cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarılı bir şekilde ayrılan, partisinin oyunu sayı ve oran olarak artıran, teşkilatı ile arasında hem olumlu diyalogların geçtiği Osman Badem, yeniden aday gösterildi.

Aslında karşısında etkili ve güçlü isimler de vardı. Örneğin bir Şener Söğüt, bu teşkilatın tabanından gelmiş, kurucu gençlik kolları başkanı olarak görev yapmış, teşkilatının birçok kademesinde başarılı görevler üstlenmiş, son iki dönemdir de belediye meclisinde bulunan bir isim olarak dikkat çekiyordu.

Keza diğer aday Mehmet Irak da, başarılı geçmiş siyaseti ile bilinen bir isimdi.

Fakat AK Parti Genel Merkezi tercihini, belki de geride kalan iki seçimdeki performansından kaynaklı olarak Osman Badem’den yana kullandı.

Evet, Osman Badem, teşkilatının bir dönem daha ilçe başkanlığı yapacak.

Fakat asıl çalışma dönemi şimdi başlıyor Osman Badem için.

Osman Badem'i tanırım. Sakin yapısı ve muhafazakar kimliğiyle bildiğimiz bir kişilik. İlçemizde uzunca bir süredir Avukatlık yapmakta. Hatta kızı benim kızımla okulda sıra arkadaşı. 

Malum, AK Parti’nin geleceği adına çok önemli olan bir seçim süreci bulunuyor. Şu yaklaşan 2015 milletvekili genel seçimleri parti açısından büyük öneme haiz. Zira AK Parti, lideri ve kurucusu Recep Tayyip Erdoğan olmadan ilk kez bir seçime girecek. İşte bu aslında bir handikap gibi görünse de AK Parti’nin bu sorunlu gibi görünen süreci teşkilatlarının azimli çalışmalarıyla aşabileceği inancına sahibim.

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğündeki teşkilatlar çalışmalarıyla genel merkezin yükünü hafifletecek, gelecek adına ümit verecektir.
İşte bu açıdan bakıldığında Osman Badem isminin de çok önemli olduğunu söylemeliyim. Zira göreve atandığı günden bu yana fedakarca çalıştığını, teşkilatına olan hakimiyetini, yönetim kurulundaki isimlerle olan uyumunu düşündüğümüzde, genel merkezin yerinde bir karar verdiğini düşünebiliyoruz. 

Mutlaka diğer aday dostlarım da en az Osman Badem kadar bu görevi istediler, en az onun kadar başarılı olabilecek kişilerdi.

Ancak belli ki genel merkez, zorlu süreçte biraz daha tecrübeden yana tercihini kullandı. Yani Ak Partide her zamanki gibi büyüklerin dediği oldu. 
Osman Bey, oluşturacağı yeni yönetimi ile mutlaka başarılı olacaktır. Bu zorlu yolculukta teşkilatlarının da sevgili Osman Badem’in yanında yer alması gerekmektedir.
AK Parti, bu güne kadar hep sıkıntılarını içinde çözen, dışarıya aksettirmeyen, bu şekilde giderek büyüyen bir siyasi oluşum olarak bilindi. Aynı durum Osman Badem döneminde de devam etti. 

Zira sayın Badem bu kadar başarılı neticeyi başka türlü elde edemezdi.

İyi bir başkanlık örneği sergiledi. Öfkeden uzak, gönül gözü ile meselelere yaklaşan, yönetim kurulundaki tüm fikirlere önem veren, teşkilatçı kimliği ile öne çıkan bir görüntü çizdi. Bu durum beraberinde başarıyı da getirdi.

Ayrıca karşısındaki etkili ve güçlü rakiplerine rağmen ilçe başkan adaylığı sürecini çok olgun götürdü. Kalp kırmamaya özen gösterdi. Hatta haftalar öncesinde Kırmızı Kocaeli Gazetesinden değerli dostum kardeşim Mehmet Özmen’e verdiği röportajında verdiği birlik ve beraberlik mesajlarını kamuoyu ile paylaştı. Bunda samimi olduğunu ispatladı.

İşte dikkat çekilmesi gereken nokta bu birlik ve beraberlik vurgusuydu açıkçası. Mütevazı kimliği ile bilinen Osman Badem’in bu telkinine katılmamak mümkün değil. Ben tam da yeri gelmişken Peygamber efendimizin bir hadisi Şerifini hatırlatmakta fayda görüyorum…

“Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır…”

AK Parti Genel Merkezi, sonuçtu bir karar verdi. Bundan sonra yapılması gereken belli aslında. Başka adaylar olan Şener Söğüt ve Mehmet Irak olmak üzere, bütün teşkilatlar Osman Badem’in etrafında bir araya gelmeli.  Hiç kimse ama hiç kimse kişisel hırs, şahsi intikam peşinde olmamalı.

 Özellikle belirtmek ve üzerinde durmak istediğim isim ise Şener Söğüt. Kırılmış olabilir. Acilen gönlü alınmalı. Şener kardeşimi yıllardır tanırım. İlimizin yetiştirdiği ender siyasetçilerden biri.

Teşkilatçılığı, sakin ve soğukkanlı bir şekilde olaylara yanaşan yapısı, Ahlakı ve dürüstlüğü ile ilçemizde yıllardır hukukumuz olan, bana göre ilerisi çok parlak siyasetçilerimizden biri.

 Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi de siyasette  kalifiye, halkta karşılığı olan tecrübeli, dürüst siyasetçi yetiştiremiyor olmamız. Hal böyleyken yetişmiş kaliteli siyasetçilerimizden de faydalanmamız lazım diye düşünüyorum. Ülkemizin geleceği için bu politikayı uygulamamız lazım. 

Şener kardeşimle bir çok anımız var. Ama bir tanesi beni çok etkilemişti. Aklıma geldikçe duygulanırım.  Beni hüngür hüngür ağlatmıştı kendisi. 2002 yılında bir kaza sonuçta hastaneye yattım.  Sekiz gün yoğun bakımda yattıktan ve hayati tehlikeyi atlattıkdan sonra normal servise geçtim. Bir gün hemşire geldi. Burhan bey, ziyaretçileriniz var ama odaya alamayız çok kalabalık gelmişler, sizin koltuk değneklerinizle aşagıya inmeniz lazım deyince şaşırmıştım. Hayır olsun inşaallah, Aşiret sahibi de değiliz, kim bu çok kalabalık ziyaretimize gelen gurup diye düşünmüştüm. . Koltuk değneklerimle aşagıya indiğimde ne göreyim. Ak Parti Körfez Gençlik Kolları Başkanı Şener Söğüt ve arkasında firesiz otuz tane yönetim kurulu  üyesi genç arkadaş. Şener kardeşim beni görünce koştu sarıldı bana. Abi, ''Rabbim seni bize bağışladı. Büyük geçmiş olsun, duyduk hemen koştuk geldik deyip, sarılınca başladık beraber ağlamaya. Abartmıyorum uzun bir süre beraberce ağladık. Ben o zaman Saadette siyaset yapıyordum.  Fazilet Partisi kapanmış, bir kısmımız Ak Partiye bir kısmımız da Saadet partisine gitmiştik. 

Neyse uzunca bir süre hasbihal ettikten sonra Şener kardeşim bana dediki'' Abi be, senin yerin o parti değil, senin yerin bizim aramız. Seni aramızda görmek istiyoruz deyince, şöyle bir iki dakika düşündüm, bu arada ziyaretime kendi partimden tek tük gelen olmuştu, açıkçası zoruma da gitmişti yani. 

 Dedim ki, Şener kardeşim sana söz veriyorum. 
Hastaneden çıkayım mensubu bulunduğum partideki aktif görevimden istifa edeceğim.

Ak Partiye  üye olacagım, kaydımı da sen yapacaksın inşaallah. Dediğim gibi de yaptım. Taburcu olur olmaz Ak Parti Körfez Teşkilatına üye oldum. Kaydımı  da Şener kardeşim yaptı.  

O gün bugündür de zaman zaman aktif olarak zaman zaman da değişik şekillerde partimize destek veriyoruz. Çünkü ben inanıyor ve biliyorum ki ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan kadrolar Ak Parti kadrolarıdır.
 Eğer  bir gün Ülkemiz için Ak Partiden daha iyi politikalar üreten bir parti çıkarsa, O partiye tereddütsüz geçerim. Çünkü ben memleketimi çok seviyorum. 

Bana göre benim yukarıda anlattığım bu anım üniversitelerde siyaset ve insan kazanma dersi olarak verilmeli. Ak Parti niye bu kadar başarılı diye düşünen siyasilere de bir örnek. Siyaset insanla yapılır kardeşim. İnsanların gönüllerine girin, oyları onlar kendileri verirler zaten. Ama samimi olun yalandan yapmayın. Bana göre çok zor ve veballi bir göreve talip olan Osman Badem kardeşimiz ilk adımı atmalı. Herkesi kucaklamalı. Birleştirici ve bütünleştirici olmalı.

 Bütünleşme de samimiyet inancı ile örtüşmeli.  Osman Badem kardeşimiz de genel merkezi tarafından çıkarıldığı uzun ve zorlu yolculuğunda yalnız bırakılmamalı.

Her açıdan desteklenmeli. Çünkü yaklaşan bir seçim var. Coğrafyamızda üzerimize oynanan çok büyük emperyal oyunlar var.  Ülkemiz için çok önemli. Allah muhafaza, Birlik ve beraberliğimizi bozarsak, vatanımızın parçalanma tehlikesi var. Çok uzak değil haa. Bir kaç sene içinde.  

Vatansızlığın nasıl bir şey olduğunu merak edenler ,Suriye'ye baksın, Irak'a baksın. Ben vatanımı seviyorum arkadaş diyen herkes samimiyetini bir kez daha sorgulasın. Samimi olmayan davranışlar elbette bir şekilde karşılık bulur. Osman Badem ve yönetimi de bugüne kadar ki çalışmaları, elde ettikleri seçim sonuçları ile bir parça olsun desteği hak etmektedir. Bu konuda teşkilatlara düşen de Osman Badem’in etrafında cem olarak, sevgili başkanın dikkat çektiği birlik ve beraberliği herkese göstermelidir.

Ben şahsen bir Körfez 'li olarak ilçeme hizmet gelmesini isterim. Teşkilat mensupları bu bilinçle hareket etmeli, Belediye Başkanımızla uyum içerisinde, İlçeye yapılacak hizmetler üzerinde kafa yormalı ve ilçemize hizmet sağanağı yağdırmalılar. Bunun aksi bir davranış ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirmez diye düşünüyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha ilçe başkanlığına aday gösterilen Osman Badem kardeşimizi ve şahsında AK Parti Körfez İlçe Teşkilatlarını kutluyor, verilen kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Bu memleket için yapacakları her hayırlı hizmette yanlarında olacağımızı, yanlış yaparlarsa da en büyük muhalefetin tarafımızdan geleceğini bilmelerini istiyorum. 


 Sözlerimi Mekanı Cennet olsun. İstiklal Marşımızın yazarı  büyük üstat Mehmet Akif Ersoy hocamızın sözleriyle bitirmek istiyorum. 

Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.

Allah bizlere memleketimiz söz konusu olduğunda, Yüreklerimizin hep beraber atmasını nasip etsin inşaalah

Selam, Saygı ve Dua ile
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Irak 9 yıl önce

burhan bey kardeşim. bu duygu yüklü yazınızı okuduktan sonra birkaç kelam etmek farz oldu. değerli dostum. biz ilk günden bugüne kadar hep şunu ifade ettik. bugün ülkemizde yaşanan sorunlar karşısında derdimizin ne şan ne şöhret nede makam derdi olmadığını hep söyledik. bugüne kadarda hep hizmeti nimet bildik ve öyle yaşadık. bundan sonrada birlik ve beraberliğimiz bu hizmet kervanında dahada sıkı bir şekilde devam edecektir. şener kardeşimizin bizden farklı bir düşündüğünüde sanmıyorum. biz bölmek parçalamak için aday olmadık. biz birleştirmek daha güçlü bir teşkilat yapısını oluşturmak için aday olduk. i̇nanıyorum ki başkan adayımız osman beyde bu duygu ve düşünceyle hareket etmektedir ve edecektir. nefsizimizi bir kenara bıraktır ve bu aziz millete el uzattık.
selam ve dua ile.....

Avatar
gulli 9 yıl önce

burhan abi bu partiye kurulduğu günden beri hizmet etmiş insanlar hilkat garibesi muamelesi görüyor,yaftalanıyor,ötekileştiriliyor eğer birşeyler yapılacaksa iftiraya uğramış ve küstürülmüş yeni yönetimle arası limoni olmuş insanların gönlü alınmalı.

Avatar
MİSAFİR 9 yıl önce

ah burhan kardeşi̇m ah! aslinda her şey göründüğü kadar basit deği̇l bi̇ri̇leri̇ egolarini tatmi̇n etmek i̇çi̇n bazi oyunlar oynuyor ama hayirlisi bu mi̇llet bi̇r gün hesabini sorar. ama bu dünyada ama öbür dünyada.

Avatar
Serkan Seyhan 9 yıl önce

burhan bey size katılıyorum. bu güzel yazı için teşekkürler

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751