BİSİKLET İÇİN ENGEL YOK
İzmit Belediyesi tarafından öğrencilere bisiklet eğitimleri bütün hızıyla devam ediyor. Her yıl  5 binden fazla öğrenciye bedava bisiklet verildiğini hatırlatan yetkililer” Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği bisiklet eğitimleri okulların açılmasıyla birlikte hız kazandı. Her yıl olduğu gibi bu senede en az 5 bin öğrenciye bedava bisiklet verilecek. Yarı yıl tatilinden sonra bisikletleri dağıtmayı planlıyoruz. Bisikletlerin dağıtımından önce  öğrencilere bisiklet kullanmayı öğretiyoruz. Öğrenciler Yahya Kaptan  Mahallesi’ndeki bisiklet eğitim pistinde konunun uzmanlarınca önce bisikleti tanıyorlar daha sonra da bisiklet kullanmayı öğreniyorlar. Şimdiye kadar 30 binden fazla öğrenciye bisiklet eğitimi verildi. Bu seneki hedef en az 7500 öğrenciye bisiklet eğitimi vermektir” dediler.

 

GÖRME ENGELLİ ESRA DA ÖĞRENDİ

 

Bu arada bisiklet  eğitimine  Şehit Selçuk Gökdağ Orta Okulu 1. sınıf öğrencisi görme engelli Esra Yartaşı da katıldı. Yartaşı, özel hazırlanan tandem bisiklet ile pedal çevirip bisiklet kullanmanın heyecanını yaşadı. Arkadaşlarıyla bisiklet kullanan Esra Yartaşı’nın mutluluğu görülmeye değerdi. Bir kaç ay içinde dağıtılmaya başlanacak bisikletlerden Esra Yartaşı’na da verileceği öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817