banner2779
banner2752
banner2750

BİSİKLET KULLAN MUTLU OL
 İzmit Belediyesi’nin bisiklet dağıtımları şehrin dört bir yanında devam ediyor. Solaklar Ortaokulu’nda 10, Dr. Ferdi Koçal Ortaokulu’nda 88, Akmeşe Orta Okulu'nda 48  olmak üzere 146 öğrenciye daha bisikletleri teslim edildi. Dr. Ferdi Koçal Ortaokulu ile Solaklar Orta Okulu’ndaki bisikletler İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından teslim edilirken Akmeşe’deki öğrenciler ise bisikletlerini Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut’un elinden aldılar.

 

İMF’DEN BORÇ DİLENEN ÜLKEDEN, BORÇ VEREN ÜLKEYE

 

Bisiklet dağıtım törenlerinde konuşan Başkan Doğan “çağdaş dünya, gelişmiş milletler bisikletleri hayatlarına30 yıl önce soktular. Biz bu konuda çok geç kaldık. İzmit Belediyesi olarak 6 yıldır bisikletle uğraşıyoruz. Bisiklette benzin masrafı yok, trafik stresi yok. Bisiklet kullananlar daha sağlıklı ve mutlu oluyorlar” dedi.

Çocukluğunun yokluklar ve sıkıntılar içerisinde geçtiğini de anlatan Doğan,  “ çok şükür 12-13 yıldan itibaren Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetlerimizin verdiği destekle, bizler de yaptığımız çalışmalarla yavrularımız bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmesinler istiyoruz. Her anne baba çocuğunun en iyi şartlarda yaşamasını ister. Ben de bir çocuk hekimi ve baba olarak, anneleri babaları en iyi ben anlarım. Allah nasip etti o günler geride kaldı. Bugün çocuklarımıza bisiklet, tablet dağıtır hale geldik. Çocuklarımız çağın gereklerine erişsin istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken bize çağdaş medeniyetleri gösterdi, bizde o hedefe, hatta daha ileriye gitmek için çalışıyoruz. Bugünlere de kolay gelmedik. Sizler, bizlere gönlünüzü açıyorsunuz, sevginizi gösteriyorsunuz, bizde, bu sevgiye layık olmaya çalışıyoruz. Eskiden IMF’den borç dileniyorduk bu gün ise IMF’ye borç verir hale geldik

Tek başına yönetimleri göreve getirerek istikrardan yana oldunuz. Koalisyonla bu işler olmaz. Bu istikrarı bozmayalım. Şimdi bunları bozmaya çalışıyorlar. Buna fırsat vermeyelim, yazık olur” şeklinde konuştu.

 

MUHTAR AKYÜZ DUYGULANDIRDI

 

Akmeşe’deki bisiklet dağıtım töreninde konuşan Atatürk Mahalle Muhtarı Refik Akyüz de, 20 sene önce çocuğunun kendisinden bisiklet istediğini ve alamadığı belirterek “ ben çocuğuma bisiklet alamadım, onun eksikliğini hala yaşıyorum. Çocuklarımızın bisiklet mutluluğunu görmek beni çok duygulandırdı. Çocuklarımıza bu mutluluğu yaşattığı için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ATATÜRK KÖŞESİ AÇILDI

 

Bu arada Tepeköy Mahallesi’nde bulunan Dr. Ferdi Koçal Ortaokulu’na İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Köşesi’nin açılışı da bisiklet dağıtım töreni sırasında yapıldı. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751