BİSİKLET, TÜRKİYE’NİN PROJESİ OLDU
 İzmit’teki bisiklet dağıtımları sona erdi ve binlerce öğrenci tatile bisikletle girecekler. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın 4 yıl önce startını verdiği öğrencilere bedava bisiklet dağıtımında bu seneyle birlikte 20.200 adet bisiklet verilmiş oldu. Yaklaşık bir ay önce başlayan bisiklet dağıtımları Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda Kazım Karabekir Orta Okulu, Albay İbrahim Karaoğlanoğlu, Atatürk Orta Okulu, İbni Sina İmam Hatip ve KOÜ Müzik Bale Ortaokulundan 444 öğrenciye verilmesiyle tamamlanmış oldu. Öğrencilerin büyük sevinç yaşadığı bisiklet dağıtım törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,  İzmit Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, öğretmenler ve veliler katıldı.

 

DÜNYADA BENZERİ YOK

 

Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Başkan Doğan” bisiklet dağıtımını tamamlamış oluyoruz. Bu sene 5800 bisiklet dağıtmış oluyoruz. Ne Türkiye’de ne Avrupa’da ne de Dünyada böyle bir uygulama yok. 2009 yılında Belediye Başkanı adayı iken “bisiklet şehri İzmit” projesini gündeme getirmiştim. O zamanlar bazı kişiler, biraz bisikleti oyuncak olarak görüp projeyi küçümsemişlerdi. Belediye Başkanı olduktan sonra hemen  harekete geçtik ve bisiklet eğitim pistini, bisiklet parklarını, bisiklet yollarını yaptık. Akıllı bisikleti İzmit’e getirdik.

 

İZMİT BELEDİYESİ MODEL OLDU

 

Yaklaşık 40 bin çocuğumuza bisiklet eğitimi verdik. Artık bu iş İzmit Belediyesi’nin işi olmaktan çıkıp Türkiye’nin projesi haline geldi. Başbakanımız da bu projeyi, programına aldı. Biz, bundan  gurur duyuyoruz, sevinç duyuyoruz. En kaliteli bisikletleri veriyoruz. Yavrularımız, bizim yaşadığımız eksik ve sıkıntıları görüp yaşamasınlar diye çalışıyoruz. Bizim dönemimizde imkanlar böyle değildi.

 

BİSİKLET, HER ÇOCUĞUN RÜYASIDIR

 

Bisikleti ancak rüyamızda görürdük. Bisiklete değmek bile bize büyük mutluluk verirdi. İster varlıklı olsun ister olmasın, bisiklet her çocuğun riyasıdır. Bisiklet çağın gereğidir. Avrupa, dünya 30 yıldan beri arabadan çok bisikleti kullanıyor. Bu konuda geç kaldık. Keşke bunlar 12-13 yıl öncesi akıl edilebilseydi.  O zamanlar değil bisikleti düşünmek, okullarımızda bir tane  bilgisayar yoktu.

 

HASTANELERE TANSİYON ALETİ ALINAMIYORDU

 

Hastanelerimizde tansiyon aletini almakta zorlanıyor, Ankara’ya yazı yazıyor 6 ayda zor geliyordu. Çocuklarımıza zorunlu olan menenjit aşısı yaptırılamıyor, ithal olan aşıyı alacak devletin parası yok deniliyordu. Çocukların belinden su alıp menenjit teşhisini koyarken içim sızlardı. Ne kadar acılı günlerdi. Hastanelerde koğuş sistemi vardı. 15-20 çocuk bir arada  yatıyor, anneler sandalyelerde sabahlardı. Artık o günler gelip geçti.  Hastanelerin, okulların o halinden sorumlu olanlar bu gün kalkmış ülkeyi yönetmeye adaylar. Başında oldukları kurumu iflasın eşeğine getiren, milliyetçiyiz diye  geçinen ve İMF’ye bizi mahkum edenlere sakın inanıp güvenmeyin. Allah korusun  bunlar başa gelirse Türkiye’yi batırırlar. Asli görevimiz olmaMAsına rağmen 70’e yakın okula çok amaçlı salon, kütüphane, öğretmenler odası yaptık. Allaha şükür artık aşıya para bulamayan, koğuş sistemli hastaneler geride kaldı. Dünyanın en modern hastanelerine, okullarına sahibiz artık. İMF’ye borç verecek kadar güçlü bir Türkiye var. Bizde para da çok, berekette var. O zamanlar para yoktu da  yapamadık diyorlar.

FARK, ÜLKEYİ YÖNETENLERDE

 

O günkü Türkiye’de aynı bugünkü de aynı Türkiye. Kaynaklarımız da aynı. Tek fark var o da ülkeyi idare edenlerde. Eskiden ülkenin kaynakları hortumculara, rantçılara  gidiyordu. Bu ise halkına gidiyor. Uçağımızı, tankımızı, silahımızı kendimiz yapıyoruz. Dünyanın en uzun asma köprüsünü, hızlı tenler, Marmarayları, otoyolları, havaalanlarını yapan güçlü bir Türkiye var. Bütün bunlar sizlerin, bizlere olan güveniniz sonucudur. Sizler, bizlere güvenip sahip çıktığınız sürece Türkiye bir yıldız gibi parlamaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da konuşmasında” kentimiz de ülkemiz de her geçen gün  değişip gelişmektedir. Uzun yıllar ihmal edilen kentimiz yapılan yatırımlarla çok değişti. Yeşil alanlar, spor alanlarıyla gençlerimizin geleceğe çok daha iyi olsun diye gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri teslim edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817