BİTKİSEL YAĞLARI 3 DEFADAN FAZLA KULLANMAYIN

Denetimlerde işletmelerinin atık yağ sözleşmesinin olup olmadığı, atık yağlarını lisanslı firmaya ulusal atık taşıma formu karşılığında verip vermedikleri, portör muayeneleri yapılıp yapılmadığı, ruhsatı bulunup bulunmadığını kontrol eden Çevre Koruma ekipleri ayrıca testo cihazı ile de atık yağların polar madde miktarına bakarak yağların kullanıma  uygun olup olmadığına dikkat ediyor. 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hava Açıkgöz, çevreye ve insan sağlığına önem veren İzmit Belediyesi’nin atık yağ denetimlerinin yoğun bir şekilde devam edeceğini söyledi. Açıkgöz, özellikle Ramazan ayında tatlıcıların yoğun şekilde bitkisel yağ kullandıklarını hatırlatarak” Denetimlerimizi tatlı üretimi yapan imalathanelerde yoğunlaştırıyoruz. İşletme sahiplerinden  bitkisel yağları 3 defadan fazla kullanmamalarını, fazla kullanılan yağların kansorejen etki yaptığını hatırlatıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817