Biz bu oyunu bozarız
AK Parti’nin “Milli İradeye Saygı’’ mitingi görkemli bir kalabalıkla Kazlıçeşme’de yapıldı. Başbakan Erdoğan, konuşmasına “Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa fotoğraf burada. Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu? Hadi bakalım BBC bunu da gizle. CNN bunu da gizle Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz dünyaya Türkiye’yi farklı gösterdiniz. Bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil. Bu millet gece tencere tava çalan millet değil” diye başladı. Başbakan Erdoğan’ın uzun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Gerçek çevreci biziz

“Bu parklar asla işgal altında olamaz ve benim sabrım buraya geldi. Boşaltmazsanız bedeli ne olursa olsun Kılıçdaroğlu’na rağmen terör örgütlerine rağmen burayı boşaltacağız dedik. Şu anda Taksim Meydanı boşalttı. Belediye Gezi Parkı’nın içini boşalttı. Gerçek çevreciler şu anda iş başında. Atatürk Anıtı’nın oranın da çevresindeki çiçeklendirmeler yapıldı. Kim bu çevreci AK Parti iktidarı.”

Neden yollardasınız?

“Bu ülke demokratik, laik bir hukuk devleti. Neden bu yollara düştünüz. Dolmabahçe’ye giderken yollarda tek bir kilit taşı göremedim. Aman yarabbim oralar tanınmaz hale getirilmiş. Bu nasıl vatanseverlik bu nasıl vatanseverlik? Çevreciyim diyenler buları aralarında nasıl barındırdılar. Buradan tüm gençlere sesleniyorum; Bakanlar Kurulu’ndan daha fazla vakit ayırdım. Geldiler dertlerini anlattılar ama çıkınca başka bir şey diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir başbakan da göremezler hiç kusura bakmasınlar.”

Kim diktatör

“Diyorlar ki Başbakan çok sertsin. Bazıları diktatör diyor. Bu nasıl diktatör ki sizin gibi Gezi Parkı’nı işgal edenlerle samimi çevrecileri kabul ediyor. Böyle bir diktatör var mı yahu dünyada. Orada size gösteri yaptırtacak ha. Mümkün mü?”

Senaryolar bize dokunamaz

Konuşmasında olayları dış güçlerin yaptığını ima eden Başbakan şunları söyledi: “Hiç kimsenin oyunu bize işlemez, çirkin senaryoları bize dokunamaz. Türkiye uluslararası medya kuruluşlarının üzerinde operasyon yapabildikleri bir ülke değildir. Arap Baharı’nı gördük şimdi de Türkiye Baharı’na hazır olun diyorlar. İçeride de uzantıları olan be hey gafil be hey cahil Türkiye’de Türk Baharı 3 Kasım 2002’de oldu ama onlar bunun farkında değil.

Aynen iade ettik

AB Parlemantosu bir karar almış, siz kimsiniz ki bizle ilgili karar alıyorsunuz, biz o kararı aynen onlara İade ettik, eğer okadar samimiyseniz Yunanistan’da okadar şey oldu ne karar aldınız, İngiltere’de bunca olaylar oldu, Almanya’da bunca olay oldu ne karar aldınız? Avrupa ve beraber hareket eden yerli medyaya sesleniyorum; dürüst olun dürüst.

Hepsini tek tek tespit ettik

Başbakan Kazlıçeşme konuşmasında bundan sonra yeni operasyonlar olacağının mesajını da verdi:

“Hatalar yapılmış olabilir, istenmeyen manzaralar ortaya çıkmış olabilir. Ankara’da baktım ki yürüyen bir grubun önünde CHP’li vekiller yere çökmüş şov yapıyorlar. Sen milletvekilisin teröre fırsat vermemelisin. Ülkesine devletine yardımcı olmak. Ama bunlar terör estirmek isteyenlerin önünü açmıştır. İstanbul’da Divan Oteli’ne giden CHP milletvekili benim Vali’me hakaret ediyor. Kim bu CHP milletvekili? Şunu herkesin çok iyi bilmesini istiyorum; polisimizin yanlışı varsa onu sorgularız ama polisimize şiddet gösterenleri de tek tek inceleyeceğiz ve araştıracağız. Bütün MOBESE kameralarında kayıtlar var. Sosyal medyada provokasyon yapanları da araştıracağız. Arkadan lojistik destek verenleri de deşifre edeceğiz. Dünyanın değişik yerlerinden gelip Taksim’deki olaylara karışanların ne işi var? Hatay’da da bunları gördük. Bu olayları organize edenler olarak gördük.”

Okul müdürleri

Başakan “Ben buradan bazı okulların müdürlerine öğretmenlerine sesleniyorum; ben bu tür okul müdürlerini okullarımızın başında görmeyi asla kabul emiyorum. Bu yavrularımızı size teslim ettik anarşist olsun diye teslim etmedik. Birilerinin mitingine derslerden çıkararak gönderen değil” dedi
.


(gazetevatan)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817