Borç Bilgileri Sorgulama e-Devlet’te

Kent halkının hizmetlere daha rahat ve kolay bir şekilde ulaşması için çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, birçok hizmeti internet üzerinden veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden sunulmakta olan e-Belediyecilik işlemlerine her geçen gün yeni uygulamalar ekleniyor. Bu uygulamalardan biri de Borç Bilgileri Sorgulama oldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDE İLK

Daha önce e-Devlet kapısına (www.turkiye.gov.tr) entegre olarak vatandaşlara bir tık kadar yakın olan Büyükşehir, e-Belediyecilik uygulamalarını geliştiriyor. Yeni uygulama ile vatandaşlar e devlette borçlarını öğrenebiliyor.

CEPTEN DE SORGULAMA YAPILABİLİYOR

Borç Bilgileri Sorgulama uygulaması ile www.turkiye.gov.tr (e-devlet) ve e-Kocaeli cep uygulamasından sorgulama yapılabiliyor. Bunun için yalnızca PTT şubelerinden E-devlet şifresi alınması gerekiyor.

TC NO YA DA VERGİ NUMARASI

Kullanıcılar akıllı cep uygulamasını android ve app store üzerinden e-Kocaeli yazarak indirebiliyor. Kişi ve tüzel kişilerin sorgulaması yapılabiliyor. Özel kişiler TC no ile tüzel kişiler ise vergi numarası üzerinden işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebiliyor.

BORÇLAR DA NETTEN ÖDENEBİLECEK

Şu an borçlarını görebilen mükellefler yakın bir zamanda borçlarını da www.kocaeli.bel.tr üzerinden ödeyebilecekler. Mükellefler tahsilat bilgilerini ve beyan bilgilerini de online sistem üzerinden sorgulayabilecek ve ödeme yapabilecekler.

İŞLEM KAYDI YAPILMASI GEREKİYOR

Mükelleflerin, sorgulamada çıkmamaları durumunda Büyükşehir’e gelerek Gelir Şube Müdürlüğü’nden işlem yaparak kaydını yenilemesi gerekiyor.

E DEVLET ÜZERİNDEN NELER YAPILABİLİYOR?

Öte yandan e-Devlet üzerinden; Bilgi Edinme Başvuru, Bilgi Edinme Başvuru Sorgulaması ile birlikte Nöbetçi Eczane Sorgulaması yapılabiliyor. Eczane sorgulaması için şifre gerekmezken Bilgi Edinme hizmetinden yararlanmak için bir e-devlet şifresi alınması gerekiyor. Kısa zamanda bitmesi planlanan yeni çalışmalar ile Çözüm Masası Başvuru Sorgulama uygulamasının da sistem ile entegrasyonu sağlanacak.

VERİMLİLİK ARTIYOR
E-belediye, sadece yönetim mekanizmasını değiştirmekle kalmayıp, çevrenin korunmasını da sağlıyor. Bu sistem ile dijital ortamlarda saklanan bilgi, kâğıt kullanımının yerine geçiyor. Dijital ortamlarda tekrarlı kullanım imkânı olması maliyet açısından da ciddi bir verimlilik yaratıyor.

KLASİK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ DIŞINA ÇIKILIYOR

E-belediyecilik uygulaması ile belediyelerde çağın gerektirdiği teknolojik altyapının kullanılması ile klasik belediyecilik anlayışının dışına çıkılmış olunacak ve sorunlar daha hızlı çözümlenebilecek. Aynı zamanda şeffaflık sağlanacak hata ve riskler minimum seviyeye indirilecek. Belediye işlemlerinin azaltılması ve hızlı işlem yapılabilmesi ancak bu uygulama ile mümkün olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817