‘Borcum olanlarla irtibata geçeceğim’
 Körfez’de 21 yıldır kuyumculuk yaptıktan sonra aniden kepenkleri kapatarak ortadan kaybolan Has Anadolu Kuyumculuk’un  sahibi Hasan Gür, yaptığı açıklamara bir yenisini daha ekleyerek, ‘ ‘Kesinlikle tefecilik yapmadım. Hiç kimsenin borcunu da inkar etmedim. Tefeci olanların borcu olmaz, ancak benim borcum var. Kime ne kadar borcum varsa, son kuruşuna kadar kesinlikle ödeyeceğim”dedi.

 

Hasan Gür’ün yapmış olduğu yazılı açıklama şu cümlelere yer verildi; “Sayın dostlar! Bizim tefeci olduğumuzu iddia eden, kendini gazeteci sayan gazetecilere, sokağa çıkıp tefecilerin resmi olanları ve gayri resmi olanlarının nasıl bolluk içinde herkesin, onlara borçlu olduğunu, tefecilerin ise hiç kimseye borçlu olmadığını görürler. Biz kimsenin hakkını ve alacağını inkar etmiyoruz. Borcumuzda iddia edildiği miktarlarda değil. Üstesinden geleceğimiz miktardadır. Ne yazık ki zamanla ödeyebilirdik. Fakat kendini gazeteci sanan, menfaat bekçileri bizi ima ederek, bazı yazılar yazmışlardı. Bizden maddi beklenti çinde olanlar vardı. Biz taviz vermedik onlara. Para yedirmedik. Size borcumuzun bir kısmını ödedik. Aranızda kötü niyetli fırsatçılar var. Borcumu ödediğim, veya yarısını ödediğim, veyahutta karşılığında arsa ve daire verdiğim halde, benden alacaklı oluduğunu iddia edenler var. Ve yüklü alacaklı olduğum, arsa verdiğim, benim alacağım olanlara ulaşacağım. Aksi bir durum olursa, sizleri haberdar edeceğim. Beni anlayışla ve sabırla bekleyen, alacaklı her bir kardeşime selam olsun! Şunu bilsinler ki, ilk önce onların hakları ödenecektir. Ve yakın zamanda kendileri ile irtibata geçeceğim. Fakat beni işimden, evimden  uzaklaşmak zorunda bırakan, ailem ve beni bu zor ve meşakatli ve bir o kadarda sabır gerektiren bu zor duruma sokan kardeşlerime selam olsun. Şunu unutmasınlar ki, onların da son kuruşuna kadar benden alacakları ödenecektir. Fakat beni resmi yada gayri resmi aynı şekilde davranılırsa, ne ben size borcumu ödeyebilirim, ne de sizler bir şey elde edebilirsiniz. Resmi evrakınız olsa da, maddi bir değeri olmaz. Çünkü karşınızdaki kişinin maddi ve manevi durumu önemli olanıdır. Bana güvenip sabreden daha önce, hakkını alacaktır. Bu günün yarını da var. Ben bu zor günümde gerçek dostlarımı tanıdım. Onlara selam olsun. Ve en önemlisi trilyonları olan ve benim kendilerine her türlü maddi-manevi desteği vermiş olduğum başta babam ve kardeşim ve de bazı yakın akrabalarım ve siz dost bildiğim sahte dostlara selam olsun!.. Allah sizlere de gerçek manevi ve maddi dostluğu nasip etsin” dedi.

Hasan Gür’ün bu açılamasının kamuoyunda nasıl bir etki oluşturacağı merakla bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817