Boşnak börekli ziyaret
 Boşnak börekli ziyaret

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye-Bosna Hersek Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş ile dernek temsilcilerini kabul etti. Federasyon heyeti ziyarette Başkan Karaosmanoğlu'na Boşnak böreği ile Hurmaşitsa tatlısı ikram etti.

 

BOSNA HERSEK FEDERASYONU

Bosna Hersek Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş ile beraberindeki heyet, Başkan Karaosmanoğlu'nu ziyaret etti. Türkiye genelinde 16 şubenin bulunduğu federasyonun bu dönemki başkanlığını üstlenen Utaş ile dernek temsilcileri, Başkan Karaosmanoğlu'na Boşnak böreği ve yörsel tatlılarda Hurmaşitsa ikram etti. Utaş, Türkiye'ye gelen Bosna Hersekli gençlerle yakından ilgilendiklerini dile getirdi ve federasyon olarak yaptıkları çalışmaları aktardı.

 

YÖRESEL KÜLTÜRLER FUARI

Derneklerin kültürlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için önemine değinen Başkan Karaosöanoğlu, ''Kültürlerin, geleneklerin ve dilin yaşatılması için derneklere önemli görevler düşüyor. Büyükşehir olarak bizde kültürlerin gelecek nesillere aktarılmasına önem veriyoruz. Yöresel Kültürler Fuarı'yla da bu kültürlerin birbirleriyle tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz'' ifadesini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817