banner2779
banner2752
banner2750
 Körfez çok farklı bir yerdir. Burada öyle herkesi kolay kolay memnun edemezsiniz. 81 vilayetten insan burada olunca, o kentin insanları arasında da farklı beklentiler içinde olanlar ortaya çıkıverirse haliyle işiniz daha da zorlaşacak demektir.

Hele ki yerel idarenin başında bir yetkiniz, göreviniz varsa haliyle bu durum en çok sizi etkiler.

Çünkü işiniz bizzat insanladır. O kadar insanı zor olmasına rağmen memnun etmek durumundasınızdır. Bu memnuniyeti sağlarken de hakkaniyetle hareket etmelisinizdir.

Örneğin, Körfez ilçemiz…

 

Ülkenin neresinden bakarsanız bakın Körfez’i net bir şekilde görürsünüz. Körüklü araba gibidir bu ilçe. Göç yolunun tam ortasındadır. Dinlenmek için duraklayan bile bu ilçede kalmaya karar verebiliyor. Haliyle burada yöneticilik yapmak gerçekten, ama gerçekten çok zordur.

 

Bu anlamda 30 Mart seçimlerinde rekor bir oy alarak AK Parti’den belediye başkanı seçilen İsmail Baran’ın işinin gerçekten çok zor olduğunu düşünüyorum. İşin güzel tarafı ise kendisi bu zorluğun farkında. Haliyle adımlarını da ona göre atıyor.

Kurumunda çalışan personeli işin başına geçmek için 8 buçuğu beklerken, o sabah namazı ile mesaisine çıkıyor, kısacası belediyeye abdesti ile giriyor.

Disiplin, üretken yapı ve diğer özellikleri ile yeni hali ile Körfez Belediyesi, henüz seçimlerin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen hemen kendini fark ettirdi. Geçtiğimiz günlerde okuduk bazı projelerini. Bu çalışmalar gerçekten İsmail Baran’ın vizyonunu gözler önüne sermektedir.

Evet, Körfez halkım…

Galiba artık makus talihinden biraz olsun uzaklaşmaya başlıyorsun. Çünkü yeni yıl, 2015, tam manası ile sizler için bir zıplama tarihi olacak. Büyük projeler yolda. Başta İlimtepe bölgesinden itibaren başlayacak olan hizmet sağanağı, eğitim, kültür, altyapı, sağlık ve daha birçok alanda memleketimin insanının yüzünü güldürecek…

İlimtepe’ye 800 dönümlük arazide büyük bir park ve sosyal yaşam alanı kurulacak.

Bölgeye bir beş yıldızlı otel kurulması için çalışma başlatılacak.

Ayrıca İlimtepe bölgesi için bir üniversite kurulması projesi hala devam ediyor. Fakat daha büyük bir eğitim projesi var hedefte. O da ileriye dönük tabi. İlimtepe bölgesi ilçedeki tüm eğitim kurumlarına kucağını açmaya hazırlanıyor. Bölge artık adındaki ‘İlim’ kelimesinin hakkını verecek.

 

Ulaştırma ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu, ilçeye kazandırılacak. Bunun için belediyenin üstlendiği bina tefrişatını ise öğrendiğimiz kadarıyla Dubai Port yapacak. Yani bu da maliyetsiz şekilde yapılacak.

Körfez Devlet Hastanesi’nin 25 olan yatak kapasitesi 120 yatağa çıkarılacak. Bu konuda yapılacak olan ek binanın yer tahsisi ve projesinde Körfez Belediyesi direkt etki edecek.

Hele bir de Büyükşehir otobüsü müjdesi var ki, eminim 30 Mart’ta farklı partilere oy verenler bile Baran’ı tercih etmedikleri için kendilerince dövünüyorlardır…

Evet, işte görüyorsunuz. Hizmet etmek zor değil. Bunların hepsi Körfez ölçeğini düşündüğünüzde yapılması zor olmayan, ancak akıl, fikir, tecrübe, ahlak ve disiplin isteyen meseleler.

Yani çalışınca olacak konular.

İsteyince sonuçlandırılabilecek meseleler.

Bu anlamda İsmail Baran, iyi bir hamle yaptı. Bu projelerin yarısı bile kendisini ileriye dönük başarılı kılacaktır. Fakat bizler biliyoruz ki, o yarısıyla dörtte üçü ile kalmak istemeyecektir. Bu işlerin mutlaka sonu ve farklı projelerle devamı gelecektir.

Kısacası ey Körfez halkım…

 

Buldunuz bir cengaver başkan, peşini bırakmayın derim ben size…

 

Selam,saygı ve duayla…

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
esentepeli alpaçino 10 yıl önce

halka hizmat..hakka hizmettir..
siyasi düşüncesi ve görüşü ne olursa olsun bu ilçeye emek veren ilçemizin gelişmesinde pay sahibi olanlardan rabbim razı olsun..
ismail baran beyi uzun zamandır tanırım her ne kadar ben akp li olmasamda bir körfezli olarak kendisine ve ekibine başarılar diliyorum

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751